2014. május 19., hétfő

Bűnöskalács





-Most nincs itt Pipulka, adjon gyorsan egy bűnös kalácsot!- mondja fojtott hangon a cukorbeteg Ilus néni a furgonból kikukkantó kenyeres embernek és kacsint.
-Nem adok. Elfogyott.

Nagy kópé az öreglány, még a szeme sem áll jól. Akkorákat tudunk vihogni meg csujogatni hogy csak na!
De ha nem vagyok a közelben, rögtön bűnözni akar. Aztabetyármindenit!










Május, május szép tulipán






Az egész heti meló és a tegnapi 12 órás öregotthonbeli akklimatizációs túra után ma az előretolt alaptáborban regenerálódtam. :-) Magyarul heverésztem a pipulkafészekben és bambultam. Na néha olvastam is pár oldalt. Estefelé meg bámultam a domboldalt és hallgattam a már szelídülő patak szaladását.
Hiába, a május a leggyönyörűbb! A bodza, az akác, a rózsák, a hársfa virágban, minden csupa illat és tücsök- meg fülemüledal.



Alattam lebeg
a kert.Tücsökdal emel
a fák csúcsáig.




























Kaffka Margit: Színek és évek







"Szép, nagy csendesség van körülöttem jó ideje már. Messzire tőlem csak megy tovább az élet, baj, osztozkodás, iparkodások, és ha néha kicsit felé nézek, elcsudálkozom, hogy az életet most élő emberek milyen gyerekesen kíváncsiak rá, hogy mi fog velük történni holnap vagy holnapután. És furcsa elgondolni, hogy a mostani dolgok a fiatalok számára éppolyan újak és érdekesek, mint nekem a harminc évvel ezelőttiek. Az én mostani látásommal nézve már világos, hogy a sokféle emberi hajszában és változásban nagyon sok a játékos szándék. Ahogy a gyerek azt mondja: boltocskát játszom vagy papát vagy tengeri vihart-úgy játssza belé magát  a felnőtt ember is a célra törő, a szorgos, a léha, a szenvedélyes vagy a gyűlölködő szerepébe. Valamivel ki kell töltenie az időt; el kell hitetni magunkkal egy s más dologról egy időre, hogy az fontos. Mert különben egybekulcsolt kezekkel ülnének az útszélen, és talán ez volna a természetes-minden egyéb csak magahitető fontoskodás."






Web Statistics