2014. július 17., csütörtök

Nem szemetelnék én.......ha hagynák






Nem szoktam különösebben lázadozni, meg szidni a rendszert, de azért néha én is felkapom a vizet.
Már nem igazán van hatvanötödik bőr is rajtam, amit le tudnának nyúzni, minimálbérből igazán nehéz gazdálkodni, szinte lehetetlen. Tudom, ha van számítógépem, meg internetem, ne szóljak semmit, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ez az egyetlen "fényűzés", amit megengedek magamnak. Nem járok se fodrászhoz, se műkörmöshöz, se kozmetikushoz, se masszázsra, se színházba, se moziba, se wellnessezni, se utazni,  se étterembe vacsorázni, biciklin közlekedek, a ruháim nagy részét úgy öröklöm, szóval na. De igazán nem panaszkodom, van ennivalóm, öltöző ruhám, fedél a fejem felett, jó szó az emberektől.
Ezt a mostani békát viszont nagyon nehéz lenyomnom a torkomon. Ugyanis a lehetőségeimhez képest igyekszem odafigyelni a környezetemre, tényleg szívemen viselem az ügyet. Mosódió, mosószóda, ecet, szódabikarbóna, a szemetet aprólékosan szétválogatom és viszem a szelektív gyűjtőbe ( még a néhány joghurtos, tejfölös poharat is kimosom), a papírt félre rakom a gyerekeknek papírgyűjtésre, házi tejet veszek üvegben, az ételmaradékot megeszik az állatok, a zöldhulladék megy a trágyára, régi ruhák a kihelyezett ládába, gyakorlatilag szinte nulla a szemetem. Ezért nem is szoktam kirakni a kukát, hát úgy gondoltam, ha nem veszem igénybe a szolgáltatást, akkor minek fizessek érte? Szerintem ezt tök jogosan gondolom. Minthogy aki nem akarja igénybe venni a házi gondozást, hát az nem veszi igénybe, nem fizet érte.
Ez így is volt egy darabig, viszont elkezdtek felszólítgatni, meg fenyegető hangú leveleket írni, hogy a szemétszállítás ekkortól meg ekkortól kötelező (KÖTELEZŐ!) szolgáltatás lett, és ha nem fizetek, akkor átadják az ügyet az adóhatóságnak!

Hát így próbálj meg környezettudatosan élni, és spórolni!
Vagyis inkább ne próbáld, úgyse hagyják!
Illetve próbálkozni épp próbálkozhatsz, de akkor is fizess az igénybe nem vett szolgáltatásért!
SZEMETELNI KÖTELEZŐ!







dúdoló








Térdeimen ül 
a csend, hinta-palinta,
dúdolok neki.





Web Statistics