2016. február 25., csütörtök

Az asszisztens






Az én drága Ilus nénimhez nagyon hozzánőtt drága Berci nevű macskája. De mivel van neki egy évvel idősebb Marci is, kezdik a bunyózást. Marci már hetekre eltűnik csajozás céljából, azonban Berci minden este 10-ig Ilus nénivel nézni a TV-t, annak kebelén nyugodva. Viszont a cicus ahogy nőtt, egyre súlyosabb lett, Ilus néni már alig kap levegőt tőle. :-) Nos, hogy ez a szerelem zavartalan maradjon, és Berci ne kezdjen Marcihoz hasonlóan őrült csajozásba, Ilus néni döntött, az ifjú titán ki lesz miskárolva.
Az állatorvos azonban a megígért napon nem ért oda, így másnap reggel bezárta a szobába. Egyik szomszéd bácsit is odarendelte, hogy fogja a cicát, míg az altatót beadják neki, mert ő képtelen erre.Mikor délben oda értem, Ilus néni már tiszta ideg volt, mert a doki még mindig nem jött, holott reggelre ígérte. Ilus néni amúgy is az a típus, aki rögtön a legapróbb dolgon is szörnyű idegeskedésbe kezd, hiába is próbálja az ember lánya nyugtatni.
Mikor meglátott, rögtön sírós hangon könyörgésbe kezdett:
-Jaj, maradj itt amíg jön az orvos, jaj maradj itt! Azt mondta fél órán belül itt lesz.
Addig is elkészítettük a műtőasztalt, lavórt, törülközőt és diópucolással múlattuk az időt.
Végre valahára befutott a doki, Ilus néni rákezdte a siratást ahogy a cica megkapta az injekciót. Próbáltam én elterelni a figyelmét, de úgy sírt, mintha legalábbis örökre altatták volna el Bercit.
A műtétre az előszobában került sor, mi a nyárikonyhában várakoztunk, a szomszéd bácsi segédkezett az elalélt macsekot  a megfelelő pózban tartani.
Egyszer csak kiáltanak értem, hogy jöjjek. Ilus néni mindjárt halálra rémült, én nyomultam az előszoba felé.
A nagy esemény már megtörtént, de a szomszéd bácsi nem látott szemüveg nélkül, így nekem kellett asszisztálnom a befejező műveleteknél. Kaptam egy injkecióstűt, és Berci mindkét üres zsákocskájába be kellett fecskendeznem az antibiotikumot, miközben a doktor úr szétnyitotta az apró lyukakat, amiken a golyócskák kijöttek.
Még szerencse, hogy már sok mindenhez szokva vagyok öregotthonos pályafutásom alatt, így simán ment a művelet.
Szóval kérem házi gondozás címén macska miskárolásnál asszisztenskedtem.
Azért a napi dokumentációba nem ezt fogom beírni, hahaha. :-D




Web Statistics