2017. január 4., szerda

Juhéjj!




Végre olyan igazi hóóó!
Már tegnap este is volt valamennyicske, de reggel mikor kikukkantottam az udvarra, nagyon megörültem.
Pedig nehéz volt haladnom a bicajjal, mert fújta a szemembe a szél a havat, nagyon sokszor csak tolni tudtam, mert maximum a Fő úton takarítottál el valamennyire, és mindenhol repertoáron volt a lapátolás. Úgyhogy mire hazaértem már totál kidőltem, és akkor még várt rám a saját portám körüli seprés, fahordás, begyújtás. Mégis gyerekkori örömmel üdvözöltem a hófehérséget, régen volt már ilyen rendes tél.
A képeken keresztül végigjárhatjátok velem a mai útvonalam nagy részét.




















































12 megjegyzés:

  1. De szééééép ! - innen bentről, a meleg szobából és pár száz km messzeségből. Nálunk még csak picit szálling-hózott, de ahogy látom az előrejelzést, hozzánk is elér a nagy fehér takaró. Jó - ideje van... majd elolvad és jön a tavasz.Észre se vesszük és már itt is lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz, majd elolvad és jön a tavasz, és az is juhéjj lesz! De azért nagyon hiányzott volna, ha idén se kapunk ebből a szépségből. Most örülök neki. :-)

      Törlés
  2. Gyönyörű ez a tiszta hó (nem így a városban)a falutokban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze később azért nálunk is bekoszolódik, de így frissen csodálatos. A városban én sem szerettem a havat.

      Törlés
  3. Pont így örültem hétfő este, mikor nagyon sűrűn kezdett havazni. Mint anno. :-) Nagyon szép felétek is a táj, különösen azok a fenyők.
    Az imént ígértek újabb havazást, és mínuszokat... sokat. Előbb hozzátok, majd jön hozzánk is. Fűtsetek Pipulka, fűtsetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fűtök veszettül, és aggódva nézem a fásszínben az apadó farakást. Attól tartok előbb elfogy, mint a tél. :-O Hiába no, lanyha időkhöz voltunk szokva az elmúlt években.

      Törlés
  4. Ez igen!!!! Ez tényleg tél,havasan!:) Igen,nem bicóval jó ebben,hanem lovas szánnal.Nem ment érted egy szán?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sajna nem küldött értem szánt se a főnökasszony, se a barna herceg. :-D Ma már mindkét házi gondozó kolléganőm otthon hagyta a bicót, csak én voltam továbbra is vakmerő és bátor.

      Törlés
  5. Olvastam, hogy a Börzsönyben esett a legtöbb hó most. Persze, hogy örül az ember mindig a(z első) hónak :) én még seperni/lapátolni is szeretem :) igaz februárban már nem annyira örülök ám neki...

    Pont ma figyeltem, a hótakaró alól kukucskál ki a krókusz jó egy centis kis zöld hajtása.
    Korán van még, hiába mondtam neki, csak bújik, bújik :))

    Most per pillanat a házunkat készül elvinni a viharos szél... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se bánnám a lapátolást, ha csupán az én portámon kéne. :-D Bár egy idő után már azt is unja az ember, ha folyamatosan esik.
      No az a krókusz valóban nagyon sietősre fogta. :-O

      Törlés
  6. Tudom, hogy a természet szerelmese vagy, ezért is ajánlom, hogy nézd meg ezt az oldalt, nem lehet betelni ezekkel a csodafákkal.)
    http://www.nlcafe.hu/utazas/cikk/17-csodalatos-fa-bebizonyit-termeszet-ereje/

    VálaszTörlés

Web Statistics