2017. április 27., csütörtök

Fotóarchivum





Valami kapcsán kezembe került ez a régi fénykép, aztán eszembe jutott, hogy nyithatok egy ilyen nosztalgikus rovatot is, ha épp akad megosztásra érdemes dolog.

Így indultunk el egy nyaralásra anno az Őrségbe, három lány, három versenybringa gumipókokkal felkötözve és egy BMX rendszámú Trabi. Azt hiszem még akkoriban sem voltunk mindennapi látvány.  Azzal bíztattuk magunkat, ha a Trabi lerobbanna útközben, akkor megfordítjuk az egész hóbelevancot és a bicajokon gurul majd a kocsi tovább.
Fogalmam sincs szegény autó hogy bírta el ezt a sok terhet-mert csomagok is voltak bőven-, de hűségesen elvitt minket odáig. Ott már kétkeréken vagy kétlábon közlekedtünk a kirándulásainkra. Persze akkoriban még nem voltak sisakok meg menő bicajosgúnyák, megtette nekünk a rövidnadrág és bikinifelső is.






10 megjegyzés:

  1. ki az az integető alak a háttérben? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anyukám huga. :-) <3 Ő olyan minden lében kanál tipus, rengeteg bolondságot kieszeltük együtt az évek során. :-D Hála Isten még köztünk van ma is.

      Törlés
  2. Boldog fiatalság :)

    A Trabi sok mindent el és kibírt. A tesómnak volt, éppen csak nem szántott vele...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony az: boldog fiatalság, hahaha. Bejártuk azzal a masinával Tolnát-Baranyát. Elnyűhetetlen és javítható járgány volt, a szőke barátnőm apukájáé. Odavoltunk érte. Pedig akadt lerobbanós esetünk is, akkor maga volt a csoda, hogy tovább tudtunk menni a Mátrába.

      Törlés
  3. Tolnát-Baranyát ? az semmi... én a Júlia Alpokat is többször a Trabimmal jártam végig...Életem legjobb autója volt !!!Sose fogom elfelejteni, az 50 kanyaros Vrsic hágó felé vezető úton, - mondjuk úgy a 30.kanyarban - egy osztrák busz megállt, s majd kiestek belőle az utasok, úgy integettek, mosolyogtak.
    Én meg gondoltam, no látjátok, nő, egyedül, Trabival - megy ez, ha akarja az ember....Jó autó volt az....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D Ugye, hogy a Trabi volt a világ legjobb és leghelyesebb autója? Én mindig rosszul vagyok a kocsikban, de a Trabiban sose voltam.
      Tesómnak is Trabija volt, már több mint 30 éves korában vált csak meg tőle muszájból. Úgy kapta a barátnőjétől már használtan. Az ablaktörlője állandóan elrepült útközben, az ablak egy deszkával volt alulról kitámasztva mert folyton lecsúszott magától, a benzinmérő nem működött így mindig egy rúddal nézegette mikor fog kifogyni az üzemanyag, de mi amennyit azzal mentünk, ami cuccot hurcoltunk, beletuszkoltunk az nem emberi. A fiam is oda volt érte kiskorában, szinte sírva könyörgött mindig a tesómnak, hogy menjenek vele: Ancsa! Egy körtet, csak egy körtet. :-)
      A te utad se lehetett semmi, nem csodálom, hogy annyira integettem a turisták. :-D

      Törlés
  4. :) A Trabi egy szuper kis kocsi volt.:)
    Nem voltál már akkor se "semmi".:) Vagány csajok társasága.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát volt néhány kalandunk az biztos.:-) A szőke barátnőmmel főleg. Most főleg kedvet kaptam, hogy majd mutassak még ilyen ős képeket hahaha. :-D

      Törlés
  5. De jó kép, klassz emlékek!!! :-D Én is kiszúrtam az integető alakot a háttérben. :-D

    VálaszTörlés

Web Statistics