2014. szeptember 9., kedd

Egyszer csak





Az ember eszik, alszik, beszél, tanul, szeret, dolgozik, aztán egyszer csak fogjuk és beássuk a földbe. Nem furcsa dolog ez? Egyszerűen beássuk a földbe.



https://www.youtube.com/watch?v=f336WejowAs




14 megjegyzés:

  1. Földből lettünk, földdé leszünk...

    VálaszTörlés
  2. De bizony hogy fura és elgondolkodtató. Eléggé más dimenzió ami akkor történik....Titok.És igen: porból lettünk,porrá leszünk.

    Szeretem ezt olvasni : “Tudom, hogy az én Megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.” (Jób 19,25)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tán nem is a más dimenzióra gondolok vagy ilyesmire, csak egyszerűen magára a tényre, hogy elásunk a földbe egy pár nappal azelőtt még élő emberi testet.
      Ezt próbáltam ma valahogy befogadni, elfogadni egyik különösen szeretett bácsink temetésén.

      Igen, ez a Jób egy csudálatosan szép és reményt adó ige! Köszönöm!

      (Mindenesetre én nem szeretném, ha elásnának)

      Törlés
    2. Butaság,az élettelen test csak lebontandó anyag ,szebben fogalmazva "por és hamu". Azért kell elföldelni,hogy az élő testeket ne fertőzze el .Az égetés nagyon szennyezi a levegőt + a szállítás költségei (nagy az ökológiai lábnyoma) , tehát ártunk vele a még élőknek.A lelket meg úgy sem lehet elföldelni,igaz elégetni sem,a lélek az már egy negyedik dimenzió.Persze ezt ugyanúgy nem tudjuk fölfogni mint a végtelent.

      Törlés
    3. Lehet neked butaság, nekem nem.
      Nagyon jól tudom, hogy a lelket nem lehet elföldelni. Az már igen nagy baj lenne. Szerencsére nem így van.
      Én akkor sem szeretném, ha elásnának. Életemben úgy érzem elég jól igyekszem vigyázni a környezetemre, hát halálommal tán ennyit megengedhetek magamnak. Azt hiszem mások, más módon sokkal, de sokkal jobban szennyezik a környezetüket, mint én.
      A sír különben is csak gond. Nem fog ide szaladozni a világvégére senki, hogy rendezgesse. Minek álljon gazban.

      Törlés
    4. Ó.,Pipulka,ne is mondd! Számtalan sok temetésen voltam már, és nem bírom se felfogni,se könnyedén átértelmezni,hogy az a test,amelyik Ő volt,már "csak" egy test,amit elásnak a földbe.Nekem ez szörnyen nehéz ,pláne ,ha a további folyamatokra is gondolok,ezért én is a hamvasztást kérem.persze,nem biztos,hogy így lesz,de arra gondoltam.

      Törlés
    5. Maximálisan egyetértek Pipulkával.

      Törlés
    6. Kicsit bajban vagyok, mert nem tudom a sok Névtelen egy és ugyanazon a személy-e, vagy mind különböző.

      Törlés
  3. Igen, ez a dal különösen tetszik. Tegnap este behunyt szemmel hallgattam, nagyon jó volt.
    Aztán rájöttem, hogy az énekesnek egy dalát én régesrégen felfedeztem, tán fel is raktam a freebolgra. De akkor még nem volt zenekar. A dalt viszont megleltem a zenekar előadásában is, csak át van variálva.

    VálaszTörlés
  4. Én se szeretném, ha elásnának. Meg azt se, hogy a nyitott koporsóban bámulják a halott arcomat. Alvás közben sem szeretem, ha bámulnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na a nyitott koporsó meg főleg....brrrrr.
      Bár van aki meg ragaszkodik még egyszer, utoljára látni a halottat. Ez megnyugtatja.
      Én egyik hozzátartozómat sem néztem meg, itt az öregotthonban láttam először halottat. Itt viszont direkt elbúcsúztam néhánytól, azt hiszem edzeni, erősíteni akartam magam vele, hogy szokjam a dolgot. De nem igazán bámultam, csak megpusziltam vagy megsimogattam őket egy kicsit. Nem volt rossz élmény, nem is gondoltam, hogy ez ilyen egyszerű, ha rászánod magad. De hozzátartozómat továbbra se szeretném megnézni holtan.

      Törlés
    2. Nekem azzal nincs bajom, hogy másokat megnézzek, ha engedik, én azt nem szeretném, hogy engem nézzenek abban az állapotomban. :)

      Törlés
  5. Teljesen irracionális az egész, meg abszurd, nem is találom a szavakat, meg.....én sem akarok a föld alá menni Maszat. Benyó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval te is. :-) Tényleg nem lehet megfelelő szót találni. Én is keresgéltem rá tegnap, de nem volt.

      Törlés

Web Statistics