2016. január 29., péntek

Farsang nagykanállal





A fejem majd szétment a több órás drótszorítástól, a lábunk mindannyiunknak térdig kopott, vizesre izzadtuk a gúnyáinkat, de olyan fergeteges farsangunk volt, hogy azt hiszem még hetekig emlegetni fogjuk. A vártnál sokkal többen öltöttek magukra valamiféle hacukát, s a táncból is mindenki kivette a részét, ha máshogy nem, a tolókocsiban ülve, csupán a kezeivel járva a ritmusra. Érkeztek vendégek a szomszéd falvakból is, és négy házi gondozottunkat is sikerült becsalni a buliba, akiket természetesen autóval szállított főnöknőnk a helyszínre majd haza. Volt akinek a hozzátartozói is eljöttek, szóval a legkisebbtől a legöregebbik képviseltette magát a környék. :-)



Gyülekező a nappaliban







Négy kolléganő banyának öltözött és a Vasorrú bába c. gyerekdalra ugrálta körbe szélvészként a termet, sűrűn ijesztgetve vesszőseprűikkel a jónépet. Bizony el kellett gondolkodni, melyikük kicsoda, csak a formájukból és magasságukból következtettünk.





Fitness Andi,  gyógytornászunk hercegnőként tündökölt Sándor herceg oldalán. Sanyi bácsit-aki nagyon szeret incselkedni a nővérkékkel- különben egész délután az izgatta, mitől áll fel a copfom. A főnökasszony felvilágosította, hogy bevettem egy Viagra nevű gyógyszert, attól áll órák óta stabilan. Sanyi bácsi csak nézett-nézett, de a mellette ülő Mariska néni hangosan felkacagott, így bizonyítva, hogy ő ismeri ezt a csodaszert. :-)




Drága Józsikánknak ez volt az első farsangja. Etike, az egyik takarítnőnk készített neki nagy lelkesen  űrhajós jelmezt. A hátán még oxigén palackok is vannak, csak az most nem látszik. Üdítős flakonok lettek bevonva ezüstpapírral. Józsi büszkén viselte, és láthatóan lájkolja az eseményt és a partnernőjét egyaránt.





Mariska néni embernek öltözött, itt épp megköszöni a nővérkéknek, hogy  a combnyaktörése után segítettek neki a felépülésben, mozgatták, rakosgatták, s most már kerettel jár, sőt anélkül táncolt. A nővérkék szeme, azt hiszem mondanom se kell, hogy nem maradt szárazon a meghatottságtól.




Másik takarítónőnk Lívike, békés, mosolygós madárijesztőként egy madarat se sikerült elijesszen. :-D






Imrét, a migránst kerítések nélkül, tárt karokkal fogadtuk. Nem telt el pár perc, integrálódott közénk.





A szomszéd falu öregotthonából két csínos menyecske is érkezett, itt épp a farkas rabolta el őket a legényeiktől.





Mert volt kérem Piroska és a farkas is néhány erdei állattal kiegészülve, akikkel rokkant nyugdíjas nagymamához menet az úton találkozott. Piroskát munkanélküli anyukája küldte el ebéddel a nagyihoz, mert ő van vele ápolásin. Macika, nyuszika, madárka mind enni kértek tőle, s ő egy dal eléneklése fejében adott is jószívvel a kosarából. Csakhogy mire odaért a szörnyen éhes mamához, addigra üres lett a kosár, így kitervelték, hogy megeszik a farkast. Még szerencse, hogy arra járt a vadász, és ráripakodott a női párosra, hogy azonnal engedjék el szerencsétlen ordast és rábeszélte nagymamit, hogy költözzön be a kemencei öregotthonba, mert ott mindig van finom étel, meg sütemény és jól fogja magát érezni.





 Ica nyuszika




János nagymama nem amolyan szégyenlős fajta, igazi bele való nagyi és a lábai is nagyon formásak.





Kati néni mindig ad a frizurájára, folyamatosan festeti, de a mai alkalomra különleges melírt csináltatott. Etus néni is integet a háttérből, jelezve, hogy jól érzi magát a bulin.



A nap fénypontja az volt, mikor mindenki ámulatára, és a "Nem vagyok én apáca" c. dalra betipegett Annus néni, aki hetek óta ki se kelt az ágyból szintén combnyaktörés miatt. Hiába hozott neki az egyik nővérke jelmezt, nem akart kijönni a szobából. Aztán úgy tűnik rájött, hogy ott kuksolhat egész délután egyedül, mire elkezdett pityogni, hogy vele senki se törődik. No így végszóra, mikor már mindenki felvonult, mégis kérte a jelmezt és hatalmas tapsvihar  közepette megérkezett a nappaliba a 90 éves apáca.




Új takarítónőt is kaptunk-főnöknőnk személyében-,aki elpanaszolta, hogy azért néz ki így, ahogy kinéz, mert két éve nem kapjuk meg a ruhapénzt, ráadásul mindenféle szabályokat hoznak, hogy pl. a fürdőszobában a kék, a folyosón a narancs, a szobákban a sárga színű ruhával szabad csak törölgetni, ő meg ezeket képtelen megjegyezni, ezért az összes színű rongyot a köpenyén hordja inkább.





Titokban azt is megmutatta, hogy egy takarítónő is lehet szexi, főleg, ha vannak potenciális férfi lakók az otthonban.



Miután mindenki elszerepelte a szerepelni valóját, megkezdődött a gatyaizzasztó össznépi táncmulatság, amihez a környékbeli legjobb muzsikus, Tomi biztosította a talpalávalót. Ő arról híres, hogy egy egész lakodalmat képes szünet nélkül végig énekelni, zenélni. Most sem volt percnyi szünet sem, csupán egyszer hallgatott el hirtelen egy ének kellős közepén. Mindannyian oda néztünk, mire ő a szája elé kapta a kezét: Bocsánat, csak kiesett a fogam. :-)











Egyik banyánknak még tánc közben is félreállt az orra. Hogy mindenki megértse miért, egy táblát viselt a hátán. Ricsikét viszont semmi se zavarta, ő így is szépnek látta a hölgyet.








Ricsike amúgyis minden helyzethez alkalmazkodott. Ha kellett, megmutatta, hogy ő is olyan szőrős, mint a farkas,



ha, kellett, teljes átéléssel, és szerelmes pillantásokkal lassúzott a főnökasszonnyal,




ha kellett, minden figurát bedobva rázta a csípőjét. Mikor Aranka megkérdezte tőle: - Ricsike, te minek öltöztél?- ő méltatlankodva válaszolt- Hát nem látod?? Felszolgálónak.




Józsikánk nagyon kapós volt, kézről-kézre adták a kolléganők, nem hiszem, hogy valaha táncolt volna életében, de úgy csinálta, mintha ez mindennapos dolog lenne. Amúgy csupán egy speciális kerettel tud közlekedni, a beszédje is nagyon nehezen érthető, így még  főnökasszonyunk is elámult, milyen belevalóan járja a nővérkékkel. Én is oda mentem hozzá reklamálni a végefelé: Hé, Józsi, velem még nem is táncolt!
-Mert most fogok!-vágta ki magát, s pattant is föl a kezembe kapaszkodva.
Másnap érdeklődtem, nincs-e izomláza, de bőszen rázta  a fejét, tőle akár folytathattuk is volna. :-)














Aki elfáradt, megpihenhetett egy kis romantikus beszélgetésre az éjjeli lámpa fényénél




Banya-tanya




Tolókocsis szamba




Katicabogár és káposztalepkécske is jól mulatott




Unoka, nagymama, dédnagymama hármasa




Voltak közben sütihegyek, amit a kolléganők hordtak össze vegykonyhájukból, üdítőtenger, és némi borocskaforrás is.
Az előre megbeszéltnél még jóval tovább játszott zenészünk, mondta is az elején, ő azt hitte öregek közé jön, de itt mindenki úgy ropja, mint a fiatalok. Mikor végül már pakolt kifelé, Ricsike utána ment az utcára, hogy megbeszélje vele, majd jöjjön el zenélni a főnökasszonyunkkal való lakodalmára is, a kultúrban fogja megrendezni. :-)


Az éjszakás nővér azt mondta, ilyen csend még tán sose volt a szobákban, mint a buli után. :-D Neki magának is bőszen kellett Diclakkal kenegetnie a lábát reggelig.



Web Statistics