2019. február 4., hétfő

Palotás




Igaz ugyan, hogy már lassan lejár a szalagavatók szezonja, de jobb későn mint soha.
Teljesen elámultam, mikor Kobak bejelentette, hogy palotást fog táncolni a negyedikeseknek.
Nem volt sosem egy táncolós meg bulizós fajta, igaz még az általánosban volt- náluk kéttannyelvű suli lévén -angol nap, ahol ropták az osztállyal, és egészen ügyesen mozgott.
Mégis meglepődtem, mert magától vállalkozott most párnak Anna nevű osztálytársa mellé, akinek ballag a nővére és feltétlen szeretett volna táncolni.
Mikor megnéztem a felvételt, újra csak elámultam. Azt hittem majd idétlenkednek botlábúan, mint affléle kamaszok, de nagyot tévedtem. Úgy tűnik csak használt valamit a néptánc óra, ami első osztálytól kötelező nekik. Ő mindig rühellte, sőt még szaktanári figyelmeztetést is kapott eme tárgyból, de valami mégis ráragadt. :-D
Lehet elfogult vagyok, de hát ki ne lenne az. Ők is, és az összes osztály is nagyon ügyes volt. Az különösen tetszett, hogy a negyedikesek a keringő előtt egy-egy gyönyörű, és szerintem nem könnyű néptáncot is előadtak.
Kobakom az alábbi felvételen látható, ha sikerül kiszúrnotok. 53:20-nál kezdődik a tánc.
Mikor elkezdenek körbe vonulni, a zöld ruhások közül ők a második pár. 55:16-nál jön szembe, vékony, magas legényke, világosbarna hajú. Aztán sokszor látszik még a tánc folyamán.
Ha valakinek van ideje, érdemes belekukkantani a negyedikesek táncaiba is a II. és III. részben. Nekem kifejezetten tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=0RBkHh0nu_I





Web Statistics