2015. szeptember 2., szerda

A menekülőkön túl




Nem értem mi folyik a nagyvilágban, csak próbálok tapogatózni. TV-m ugye nincs, az a pár perc amit a nénijeimnél látok belőle, amúgyis bőven elég, hisz egy iszonyú szűk keresztmetszetét mutatja a dolgoknak. Az is egy nézőpont ugyan, de hát ennél az ember kissé jobban szeretne a dolgok mögé látni. Ha tudna. Mert azért sejtem, hogy nem az itt a fő probléma- mint egyesek állítják-, hogy a menekülők türelmetlenül skandálnak, hőzöngenek vagy szemetet hagynak maguk után. Aki netán ezen akad fönn leginkább, az nézzen szét egy fesztivál után, ahol történetesen csupa hazánkfia a néző, vagy hallgasson meg néhány futball szurkolót meccs után hazafelé.
Nem akarok védeni senkit, csak szeretném kicsit árnyaltabban látni a dolgokat, csak egy kicsit jobban megérteni. Mielőtt vád érne, elárulom, hogy  én is félek a háborútól, én sem szeretnék életem hátralevő részében csadorban járni, én sem akarom, hogy a hitemért esetleg mártírhalált kelljen majd halnom és a többi.
Azért vetemedtem e témában írásra, mert olvastam a fb-on egy történetet egy hölgy tollából, érdemes tán megnézni, aki nem látta még:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1465702027069796&set=a.1392421251064541.1073741830.100008900370618&type=1&fref=nf&pnref=story

Bekukkantottam a kommentekbe is, ahol elszabadult a pokol. Ugyan a hölgy saját állítása szerint csak egyszerűen leírta az esetet, nem is gondolva, mit fog kiváltani.
Engem szörnyen megrémisztett az a gyűlölet ami egyesekből árad. Rögtön megvádolták a hölgyet, hogy vajon ki fizetett neki, hogy ezt a mesét leírja, vagy megkérdezték szeretne-e egy arab államban élni, ahol állatként bánnak a nőkkel, és ezek még a finomabb beszólások voltak.
Holott ő csupán leírt egy esetet, ami átélt, de mivel az nem a "hivatalos" álláspontba illeszkedett, hát kapott hideget-meleget mindent, amit lehet. Pedig ő csak egy másik nézőpontból közelített meg valamit. Szerény véleményem szerint minél több nézőpontból tudunk szemlélni egy dolgot, annál tisztább képet kapunk. De nem mindenki gondolja így.
Az emberi gyűlölet határtalan, s ez az ami engem legesleginkább megrémít.
Mindig is tudtam, hogy ma is simán megtörténhetne egy holokauszt, de most már ezer százalékig biztos vagyok benne. Elég ha egy arra hivatott személy kitartóan elkezd mondogatni valamit a tömegnek, azok előbb-utóbb elhiszik, s megfellebbezhetetlen igazságként fogják kezelni.
Egyszer ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam. Szörnyű élmény volt, igaziból akkor bele is betegedtem. Egy kis baráti csapatba tartoztam, ahol a vezető személyiség ki tudja miért, de először a hátam mögött célozgatva, majd egyre jobban és jobban célozgatva elkezdett rólam valótlanságokat állítani, aminek semmi alapja nem volt. Máig döbbenettel gondolok erre, de a többiek elhitték. Egyszerűen elhitték. Még a legjobb barátnőm is. És kirekesztettek maguk közül, nem álltak szóba velem többé. Csupán azért mert valaki, akire felnéztek, valamit elkezdett rólam mondani.
A Hitlerek ma is itt vannak közöttünk. Kicsik, nagyok, közepesek. És az emberi hiszékenység,  az emberi gyűlölet végtelen. Higgyétek el, ha most elkezdenének valami valótlant kitartóan mondogatni a menekültekre, mondjuk, hogy magyar gyerekek vérét isszák, és szítanák egyfolytában a tüzet, a tömeg előbb-utóbb rájuk rontana és halálra vernék, taposnák őket. Iszonyú nagy úr a butaság és a gyűlölet.

És nem, ezzel  nem álltam semmilyen oldalra, hisz még én sem értek semmit, csak keresgélek, tapogatózom, de könyörögve kérem az Úr Istent, hogy a gyűlölettől mentsen meg! Hogy tartsa mindig eszemben a parancsolatát: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!


Végül ide linkelek egy cikket, amit hasznosnak találtam elolvasni, mert megint egy más nézőpont. Talán pettyet tágabb keresztmetszetet ad a magyar TV-nél. Nem állítom, hogy ez az igazság, csak egy másik nézőpont. És minél több nézőpont.....

http://mindenamianglia.co.uk/sokkolo-valosag-a-bevandorlas-mogott-csak-eros-idegzetueknek-video-es-kep/






Web Statistics