2016. november 2., szerda

Takarékoskodjak? De miből?




http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/durva_nyugdijcsokkentes_johet_70_evre_emelhetik_a_korhatart.1052030.html



Mikor ilyen vagy ehhez hasonló cikkeket olvasok, olyan szívesen feltenném a kérdéseimet. De kinek tegyem fel? Van valami jó ötletetek?

Szinte utópisztikusnak, valamiféle tündérmesének tűnik, hogy anyáink 55 évesen nyugdíjba mehettek.
Vajon hogy fogjuk 70 évesen, magunk is botra vagy járókára támaszkodva, ne adj Isten pelenkásan emelgetni, fürdetni, hurcolni, etetni stb.  az öregjeinket? Nem, ez nem vicc, van nálunk az otthonban olyan lakó-több is-, aki még nem érte el a hetvenedik évét és nem tudna otthon önállóan gondoskodni magáról, mert olyan állapotban van.
Úgy sejtem majd ez lesz a "vak vezet világtalant" opció. Először a nővérke pelenkázza majd a lakót, utána a lakó a nővérkét, bruhaha.
Idős kolléganőm, aki nagyon nehezen bírja már ezt a munkát, sírva fakadt mikor összeszámoltatta az éveit, és még 4 évvel könnyűnek találtatott. Azt mondta ő képtelen még ennyi évet lehúzni. Pedig ő nem hetven.

Aztán vajon miből kéne spórolnunk a nyugdíjas éveinkre, ha ebből a kormány által számunkra megítélt közalkalmazotti bérből maximum egyik hónapról a másikra lehet átlavírozni, s nemhogy 10, de még 5 %-ot se lehet félre rakni.
Mióta lett egy új gondozottam, akinek 80 ezer a nyugdíja, már nem mondhatom el magamról, hogy minden gondozottamnak magasabb a nyugdíja, mint az én keresetem, de azelőtt ez tényleg így volt. Nos milyen nyugdíj várható az ilyen keresetből? :-D És tán mi tehetünk róla, hogy ennyire tart érdemesnek minket az állam?

Aztán  arra is baromi kíváncsi vagyok, vajon mit fog az én GYES-es generációmmal kezdeni a kormány, mert mi igazán sokan vagyunk.
S bár jópáran ki fogunk hullani halottan a munkapadok mellől anélkül, hogy 1 ft-ot is ki kelljen fizetni számunkra, bizonyára mégis akad majd néhány elvetemült, aki eléri  az akkorra csillagos égig emelt nyugdíjkorhatárt és még képes lesz aljas módon tovább is élni, de a megítélt nyugdíjból nem futja majd neki semmire.
Dunába fognak minket lőni, gázkamrába küldenek, vagy mert ezek pénzbe kerülnek, csupán nemes egyszerűséggel hagynak minket éhen halni vagy megfagyni?



Web Statistics