2017. július 25., kedd

Hétvége Örvényesen

Hirtelen elhívtak a Balatonra, én meg kis töprengés után igent mondtam. Nem vagyok egy strandolós típus, sőt nagyon nem, de gondoltam hátha ez is lendít a jelenlegi állapotomon. Mégis egy kis levegőváltozás.
A Balatont én ősszel szeretem, mikor már csendes és üres, mikor bezárnak a lángososok, kiürülnek a strandok és alig kóvályog valaki az utcákon. Egyszer nagyon rég, Benyó cimborám jóvoltából akadt módom néhány október eleji szép napsütéses napot tölteni a tónál, az felejthetetlenné vált.
Most épp főszezon, az emberek fekszenek a parton mint a heringek, nekem ettől inkább a hátam borsózik, mintsem tetszene, de a tó maga szép, úszni jól esik, három napot igazán kibírok, szóval belevágtam.
Örvényes egy csepp település az északi parton nem messze Tihanytól, itt történt a hétvégézés egy kis aranyos, családias kempingben, ahol Erzsi néni a tulajdonos is rendkívül kedves volt. Mindenkivel szívesen beszélgetett, szinte a családtagjainak tekintette a nála megszállókat és igyekezett teljesíteni a kívánságokat.
Ami a strandra kimenve teljesen meglepett, hogy szabad strand volt, komolyan én azt hittem, hogy ilyen már nem is létezik a Balatonon. Ráadásul szépen rendben tartott, helyes kis játszótérrel, biztonságos lépcsőkkel, hatalmas árnyas fákkal.
Volt hát úszás nappal sok ember közt, majd este kacsatársaságban-ezt ezerszer jobban élveztem, hápogtam is folyamatosan a kacsáknak, amin időnként meglepődtek-, volt szörfözés, ahol én csupán utasként hasaltam a deszkán és teljesen új élményként élveztem ezt a suhanást, volt lakókocsiban alvás- ami az én sátorhoz szokott lelkemnek elég fullasztó vállalkozásnak bizonyult-, volt bicajozás Balatonfüredre -máskor nem fogok 22 km-t rövid szoknyában lebicajozni, mert szétdörzsölte a seggöm az ülés :-D -, volt fagyizás a füredi korzón, sétafikáló emberek bámulása közben-, volt borozgatás, főzőcskézés, volt zegzugos horgászhelyek felfedezése, volt igazi vagány, amolyan csak kirakatokban vagy képeken látott hatalmas objektívvel rendelkező fotómasinán tanulás-alig mertem kézbe venni, aztán meg alig bírtam tartani :-D-, volt még modellkedés is, bruhahaha, én voltam a modell, és mondhatom alaposan leizzadtam közben, elég kemény meló. Szóval volt egy csomó minden amit még életemben nem csináltam, ideje volt hát a nagy L betűt mindjárt betöltve bepótolni.
Köszönet a nyaralásért!!! 

Web Statistics