2015. január 2., péntek

Téli séta






Mivel lecsengtek egyenlőre a -15 fokok, kimerészkedtünk Tepertővel egy bejgli-levezető sétára a szokásos körünkön.



























































Zörejes reggelek





Tegnap arra ébredtem, hogy rázkódik alattam a fekvőhely és az ablakon lévő dísz csapkodja az ablaküveget. Hmm, mi a szösz? Álmosan körbetekingéltem, de aztán visszadurmoltam.
Ma egy rövid csengőszó riasztott fel édes álmomból reggel 6-kor. A rossebb, ki a fene csenget ilyenkor? De ezt sose tudtam meg, mivel fordultam egyet és jobban magamra húztam a takarót. Most már igazán el se tudom dönteni, hogy csak képzelődtem volna, vagy tényleg képes volt valaki becsengetni hajnalok hajnalán.
Az már igazán nem nagy dolog, hogy hétfőn irtózatos rémálomból riadtam fel, mert a szomszéd félig lebontotta a közöttünk lévő gyönyörű patakkövekből rakott kerítést, és én annyira ordítottam volna búbánatomban, hogy egy hang se jött ki a torkomon. Nem tudom ismeritek-e az ilyet? Szörnyűséges érzés.
Na jó, az elsőnek említett esetben tényleg nem voltam őrült, utólag olvastam a neten, hogy földrengés volt ismét a környéken.



Szégyellem magam





Szégyellem magam, amiért ilyen jó dolgom van, holott igaziból nem is olyan jó, mert hónapról-hónapra élek, és ha beütne valami krakk, hamar én is így találnám magam, mint a videóban. Ha mégsem, az csak azért lenne, mert apukám és a testvérem nem hagyna megfagyni. Bár a nővérem sincs rózsás helyzetben, szóval igaziból egyedül 81 éves apukánkra számíthatnánk, aki hála Isten egész elfogadható nyugdíjjal rendelkezik a régi rendszer, vagy ki tudja mi jóvoltából. Ha elkeseredek, mindig ezzel biztatom és vigasztalom magam, hogy apunak, ha a gyerekkora nem is volt könnyű, de a korkedvezménye miatt hosszan élvezheti a nyugdíjas éveit és nem kell kuporgatnia, éheznie, fagyoskodnia.
A Jó Isten legyen mindannyiónkhoz kegyelmes, hogy ne így kelljen ünnepelnünk, bár szeretetben, megbecsülésben, tiszteletben van mit tanulnunk tőlük.



http://index.hu/video/2015/01/01/hajlektalan_szilveszter/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index






Web Statistics