2021. július 20., kedd

Váltó ügyek

 


Úgy hozta a sors, hogy megismerkedtem egy legénykével, aki itt szokott önkénteskedni nálunk a kisvasútnál és nagyon szeret túrázni is.

Korához képest-most tizedikes gimnazista-igen komoly és okos fiú, teljesen másképp viszonyul az élet dolgaihoz, mint általában a kortársai.

A héten is itt dolgozott a vasúton, s mivel megtudta, hogy hosszasan betegeskedek, megkérdezte egy üzenetben, hogy segíthet-e nekem valamit. Nagyon meghatódtam, ebből a gesztusából is látszik, hogy nem egy átlagos 16 évesről van szó.

Vaciláltam  mi legyen, s végül megkérdeztem tőle, nem volna-e kedve elvinni a kutymákokat sétálni, mert miattam szegények ők sem jutottak el tavasz óta kirándulni. Mivel Levi maga is állatbarát, megígérte, hogy másnap elviszi őket futni, estefelé át is jött megbeszélni a  részleteket, amiből végül hajnal kettőig tartó dumálás lett, Huba és Mamusz közben teljesen beleszerelmesedtek. 

A futás nem úgy alakult, ahogy tervezte, épp bődületes hőség volt, a kutymákoknak nem annyira tetszett a szaladás, végül csak kirándultak, de azt igen nagyot, mert egy kis eltévedés után 21 km lett a táv. Az ebek végül már alig lihegtek, az út végén Huba be is fordult egy idegen, nyitott kapun és egyszerűen lefeküdt az árnyékban, hahaha.  Ettől függetlenül nagyon élvezték a napot, elég szófogadónak is bizonyultak és továbbra is csüngtek Levin. Még képeket is kaptam a túráról.





Huba árnyékba vonul egy ház udvarán:-)



 
Később volt még egy kisebb kirándulásuk a mezőn, az is nagyon jól sikerült, szóval a kutyák végképp a szívükbe zárták Levit.
Közben persze ő egyhuzamban dolgozott a kisvasútnál, ahol az egész pályát felújítják,  most a váltók festegetésével foglalkozott többek közt.
Küldött is egy fotót ezzel a felirattal: Ezt neked készítettem.






Én teljesen elámultam és a lábam kisujjáig meghatódtam:
Hogyhogy? És honnan fogják tudni, hogy az az enyém? Ráfested, hogy Maszaté? :-D
Hol fogom megtalálni, melyik szakaszon? 
Mire jött a felvilágosító válasz:
A kéépet! :-D

Nagyot kacagtam a félreértésen:
Jaaaaa! Bruhahahaha! Pedig azt hittem lesz egy váltóm. :-D




Aztán másnap jött egy újabb kép: Kész a váltód!







Bárki megtekintheti a 3/6. vágányon. :-)



Web Statistics