2017. február 23., csütörtök

Munkahelyi ez meg az




Még nekem, akinek  nincs TV-m is úgy tűnt az elmúlt időszakban, hogy már a csapból is az a néhány szlogen folyik, mint pl. hogy emelkednek a minimálbérek és a garantált bérminimum. Ez minket, a béka segge alatt lévő szociális ágazat egy részét is érinti, bár megjegyzem a mi szféránk még mindig nem kapott egy fillér béremelést sem ki tudja hány év óta. Ez meg kell mondjam újra meg újra piszok rosszul esik, mert úgy érzem semmivel sem végzünk értéktelenebb munkát mondjuk az egészségügyi dolgozóknál vagy a pedagógusoknál. Félreértés ne essék, nem őket akarom bántani, csak a mi mellőzöttségünk miatt háborgok. Közalkalmazott és közalkalmazott között iszonyú különbségek vannak fizetés terén ha valaki nem tudná.
No szóval hurrá, emelkednek a béreink, mivel legtöbbünk vagy a minimálbéresek, vagy a garantált bérminimumosok táborát erősíti. Ezennel  bejelenthetem, hogy fizetésem átlépte a bűvös 100 ezer ft-os határt, nem semmi ugye? De mielőtt örülni lehetne mint majom  a farkának, a keddi munkaértekezleten máris lelombozódtunk és szinte lelkiismeretefurdalásunk támadt amiatt, hogy immáron ilyen bődületes összegeket keresünk.
Főnöknőnk ugyanis elmondta, hogy azért azt mindenképp a tudnunk kell, hogy a "nagy" fizetésemelések miatt rögtön 10 millió mínusszal indulunk és halvány lila gőze sincs, hogy ez, meg majd a többi havi mínusz honnan fog bepótolódni. Az állami normatívákat ugyanis, amivel az állam egy-egy idős ellátását támogatja csökkentették, a fizetések közben nőnek, s az gondolom elég nyilvánvaló, hogy mi nem termelőtevékenységet folytatunk, vagyis bevételünk csak annyi, amit az idősek az ellátásukért kifizetnek. Megjegyzem, már így sem futja mindegyikük nyugdíjából a havi díjra, pedig mi olcsók vagyunk, 100 ezer ft alatt van egyelőre a befizetendő összeg. A bevétel ezzel az új felállással fedezi a béreinket de aztán ezennel be is fejezve. Se gázszámla, se vízszámla, se villanyszámla, se telefonszámla, se szippantás se semmi nincs kifizetve. És spórolnunk kell!
Lehet, hogy nehéz a felfogásom, de az én kis csökevényes agyam nem képes felfogni, hogy ezt az állam hogy gondolta? Ha egyszer nincs bevételünk, akkor miből is kéne kitermelnünk a saját megnövekedett fizetésünket és emellett minden egyéb költséget is kiegyenlíteni. Vagy akkor most még se vagyunk közalkalmazottak??
Spóroljunk! Hogy spóroljunk ??? Kapcsoljuk ki az áramot, fürdessük hideg vízben a gondozottakat, ne fűtsünk, ne szippantsunk, ne használjuk a telefont, ne adjunk ebédet az öregeknek?? Vagy esetleg ha már ilyen szépen megfurdalták a lelkiismeretünket, akkor adományként adjuk vissza az őrülten megnövekedett fizetésünk egy részét az öregotthon javára? Ruhapénzt már eddig se kaptunk, hiába járt volna, ezután már legmerészebb álmainkban se merünk majd rá gondolni, ezen már nem tudunk spórolni. Majd ezentúl legfeljebb nem tankolok a bicajba és nem írom meg a napi kötelező dokumentációt mert a papír és a toll pénzbe kerül.

Kedves olvasókáim, ezennel pályázatot írok ki, s várom okos ötleteiteket a fent felmerült problémára!





Web Statistics