2017. május 13., szombat

Két mankóval




Egy véletlen folytán szereztem tudomást erről a számomra nagyszerű kalandról, amelybe Horváth Gyula vágott bele. Célja az Országos Kéktúra végigjárása, s ez önmagában is klassz dolog, de amivel végképp kiérdemelte a nagyrabecsülésemet, hogy két mankóval teszi mindezt.
A fb-on tagja vagyok egy Alaptábor nevű túrás csoportnak, akinek a létrehozója egy adásvétel kapcsán került kapcsolatba Gyulával, s innen hallottam hírét az egésznek. Azóta nyomon követem a lépteit, és teljes gőzzel szurkolok neki. Nem siet, nem a teljesítmény a célja, ezt a lábai nem is engedik meg, hisz van olyan nap, hogy csupán néhány km-t tud megtenni, hanem, hogy minél többet lásson, tapasztaljon.
Ha van kedvetek olvassátok el Gábor, az Alaptábor fórum létrehozójának találkozását Gyulával, amit ezen a linken találtok:

http://alaptabor.hu/2017/05/04/az-alaptabor-ahol-tud-segit/

Gábor kedvességét én magam is megtapasztalhattam, mikor egy használt hátizsákot vettem tőle. Rendkívül korrekt volt, nagyon hamar postázta a küldeményt, megadta a telefonszámát, elérhetőségét, s mikor megérkezett a csomag teljesen elájultam. A hátizsák annyira szép állapotban volt, hogy nem is illett rá a használt szó. A kartondobozra pedig, a feladó neve mellé szívet melengető rajzocska készült számomra egy teljesen ismeretlen fiútól. Ez még sokáig felvidított ha eszembe jutott. Pedig milyen apróság, de bearanyozta vele a napomat. Ki is vágtam a dobozból és eltettem magamnak emlékbe.
(A hátizsák most éppen ezen a napon mászópajti hátán úton van a havas Triglavra, úgyhogy nagy izgalomban vagyok.)



Innen volt aztán az ismeretségünk, s így kerültem az Alaptáborba, ahol rengeteg hasznos információt és sok szép képet kapunk a tagoktól.




És aki esetleg fb-tag, valamint van kedve és megteheti, itt kísérheti nyomon Gyula útját. Jómagam mindig izgatottan várom a bejelentkezéseit, s gondolom neki is jól esik ha szurkolunk.

https://www.facebook.com/M%C3%A1sf%C3%A9l-milli%C3%B3-l%C3%A9p%C3%A9s-k%C3%A9t-mank%C3%B3val-Avagy-K%C3%A9kt%C3%BAr%C3%A1k-m%C3%A1sk%C3%A9pp-498222930567214/



Web Statistics