2020. március 22., vasárnap

Politikamentes övezet, de.....




Nagyon feldühít, hogy ebben a helyzetben is vannak, akik csak a politizálással, a kormány szidalmazásával foglalkoznak. Nem, nem vagyok Orbanista, mint azt már többször elmondtam azoknak, akik ezt fogták rám, de most teljesen más dolgokkal kell foglalkoznia minden értelmes embernek, mint a kritizálással, mert ezzel úgysem változik semmi.
Aki teheti segítsen, tegye hasznossá magát, igyekezzen azon, hogy ha mással nem, az otthonmaradással segítse mások munkáját!
Nem, nem a széthúzás ideje van, hanem az összefogásé!
És kis fejtisztítónak ide másolom annak a túravezetőnek a szavait, akivel tavaly én is voltam via ferrátázni Ausztriában:


Kalandtúra Marokkóban.

Ahogy azt hallani, látni lehetett, a több mint 100 fős magyar (köztük a mi húsz fős csapatunk ) újra itthon.
Segítség nèlkül minimum 14 nap hosszabbítás várt volna ránk, ami önmagában lehetett volna jó., de ha esetleg robban a járvány Marokkóban., akkor ez az utazás tovább tart mint két hét.
Köszönet minden segítségért, aggódàsèrt, kedves szóért Nektek!

., és miről kevesen tudnak:
Csupán 3 EU-s ország indított àllampolgàraièrt "menekítő" járatot.
Ausztria, akik az utolsó osztrák beszàllàsa után szabad helyeiket felajànlottàk a magyaroknak. (csak a magyaroknak)
A 60 év felettiekre került sor először.
Lengyelország. - csak és kizárólag a saját állampolgárait szállította.
., és Magyarország., aki az utolsó magyar beszàllàsa után, felajánlotta a gépen lèvő szabad helyeket bolgàroknak, szlovákoknak, franciáknak és a tegnapi utolsó jàratról lemaradt néhány osztráknak.
Ma 24 órától teljes a lègtèrzàrlat Marokkóban.

Magyarország Nagykövetsége, Rabat
Tromler Miklós nagykövet úr és Németh Gábor első diplomata 4 napos megfeszített munkája volt az akció., mely számomra eddig elképzelhetetlennek tűnt. (onnan hallom a hasonló, nem mindig pozitív információkat, ahonnan Te.)
Hitegetés, ígérgetés, mellébeszélés nélkül közölték a rossz és a jó híreket, tartották a lelket (ami jellemzően nem konzuli feladat) az erre ràszorulókban.
Óránként beszéltünk, egyeztettünk a csapat hollètèről, útvonaláról, egészségügyi állapotáról, gyògyszerigènyèről és mindezek közben érkeztek az e-mailek az utasítàsok (Mátrix) , hogy mit is kellene tennünk, mikor hova érkezzünk.
(kalandtúràztunk., közel 1700km.-t autóztunk az országban., tehát nem volt könnyű dolguk velünk.)

Hiszed vagy sem, mèg arra is kiterjedt a figyelme, hogy a már guruló gép utasainak mèg egy utolsó üzenetet küldjön és jó utat kívànjon.

Ilyen is van..

.., és ha kérditek idehaza: na milyen volt Afrika?
-erre majd a hamarosan elkèszülő kisfilm ad választ




Web Statistics