2016. július 27., szerda

Ülök a kispadon miközben a világ elrobog mellettem




Hétfőn elvittem Pesten a fényképezőm az Olympos márkaszervizbe, gondolván ott csak meg tudják csinálni. Az eladó közölte, hogy igen, vállalják 20 ezer ft-ért. Én ettől kicsit megdöbbentem, és kiszaladt a számon, hogy annyiért már újat is veszek. A mai viszonyokhoz képest ez már ősöreg, olcsó kis masinának számít, nem feltételeztem, hogy ilyen baromi drága lenne a javítása.
Az eladó udvariasan felvilágosított, hogy én ugyan nem fogok annyiért újat venni, mert ilyen kis egyszerű gépeket már nem gyárt az Olympos és a többi cég is be fogja szüntetni. Szájtátva kérdeztem, hogy miért is?
Mert manapság már mindenki az okostelefonjával fotóz és azok ugyanannyit tudnak, mint az ilyen kis masinák, sőt többet is.
Nekem nincs okostelefonom, csak én vagyok ilyen elmaradott? És szeretem is nagyon ezt a kis gépet, jó képeket csinál, a szívemhez is nőtt, eszem ágában sincs kidobni és venni helyette egy okostelefont.
Egyszerűen csak döbbenten álltam ott, mire mondta az eladó, hogy mi amúgyis egy olyan kis pötty vagyunk Japán szemében, mit törődnek velünk, ott már mindenkinek van okostelefonja.
Talán megsajnált, vagy ki tudja, de irtó kedvesen adott nekem egy címet, ami nem márkaszerviz, hogy próbálkozzak ott.
Nem bírtam napirendre térni a dolog fölött. Már akkor is nagyon ledöbbentem, mikor legutóbbi telefoncserémkor sima butatelefont akartam és alig bírtak előhalászni egyet, ráadásul sokkal drágábban az okosoknál. Attól félek legközelebb majd már semmi esélyem nem lesz ilyesmire sem.
Miért akarnak engem most meg arra "kényszeríteni", hogy vegyek okostelefont, mert csak bődületes összegért javítják az egyszerű kis fényképezőt? Azt hajítsam ki és kész?
Miért pazarol annál inkább a világ minél inkább bajban van?? Gyerekkoromban még a cipőket is suszterhoz vittük, tán ma már nincs is ilyen szakma.
Miért ilyen őrült az emberiség? És mit tehetek én ellene apró pont, ha egyszerűen kényszerítenek a pazarlásra?
Nagyon le vagyok maradva itt falun. Bár nem hiszem, hogy én gondolkodnék normálatlanul. :-(

Szerencsére a kedves, jóindulatú eladó által kapott címen elvileg, ha nem lesz nagyobb baj 6000 ft-ért vállalták a masinám. Most már csak reménykedem, hogy újra működőképes lesz a kis skatulyám.
Nem akarok okostelefont! Most már dacból se! :-D



Web Statistics