2019. január 11., péntek

Furcsa jószág az ember




Van, vagyis inkább csak volt egy ismerősöm a fb-on. Fiatalember, nem olyan rég vettek házat itt és a fb-on kért segítséget favásárlás ügyben egy falumbéli oldalon. Én ott azonnal írtam neki, hogy kit keressen ilyen ügyben, és később is adtam neki tippet más gondjából kifolyólag. Tulajdonképp így lettünk aztán ismerősök, személyesen még sosem beszéltünk.
Az oldalán előszeretettel kritizálja a kormányt és úgy általában mindent, de főleg a vallás és a Biblia van porondon gúnyos megjegyzésekkel tűzdelve. Furcsállottam ezt, valami nagyon nem lehet nála rendben ezen a téren, mert a sima ateisták nem szokták kétnaponta vallásellenes dolgokkal telerakni a fb oldalukat. Mintha ezekre lett volna specializálódva, s mintha az ő olvasatában a vallás egyenlő lett volna a katolikussággal.

Ma egy Mózes könyvéből való ÓSZ-i idézetet találtam az oldalán, pontos helymeghatározással, hogy a paráznaságot elkövető lányokat kövezzék meg.
Alatta a gúnyos felirat, hogy minek szidni  a mai véres meséket és számítógépes játékokat, olvass inkább Bibliát!

No ez már nálam is kiütötte a biztosítékot, és oda írtam, hogy az az ÓSZ ideje volt, kifejezetten a zsidó népnek íródott, ma már szerencsére ÚSZ-ben élünk. Erre azt válaszolta, hogy ugyanaz a könyv, ugyanaz az Isten.
Beidéztem neki a házasságtörő asszony találkozását Jézussal, akit meg akartak kövezni az írástudók, azonba Jézus azt mondta nekik, az vesse rá az első követ, aki nem bűnös, és erre mind szépen eloldalgott, majd Jézus elküldte az asszonyt azzal, hogy többé ne vétkezzen.

Azt hiszem valami nagy bajt csinálhattam, mert egy másik hasonló vezetéknevű is beleszólt a társalgásba csapnivaló helyesírással és idétlen megjegyzésekkel, amire igyekeztem válaszolni,  aztán ukkmukkfukk letiltottak.

Hát én nem igazán értem.
Ha valakivel ellenkező a világnézetem, akkor letilt? Nem voltam udvariatlan, nem volam bunkó, régebben segítettem önzetlenül neki, talán egy helyen  poénosan szóltam, mikor a "hajuk" (halljuk) felszólításra megkérdeztem: Kiknek a hajuk? No erre jött a letiltás.

És azt se értem, vajon én miért nem szidom lépten nyomom az ateistákat a fb oldalamon? :-D



Web Statistics