2017. április 4., kedd

Hazajáró




Ma  itt jártak Ipolytölgyesen Hazajáróék közönségtalálkozón. Az estet az Ipolymenti Vállalkozók Klubja szervezte, s nekem főnökasszonyom segítségével sikerült eljutnom, aki szívesen elvitt kocsival. Ők a férjével nemrég jártak egy ilyen közönségtalálkozón, de ugyanolyan élvezettel hallgatta most is, és olyan jóízűeket kacagott, hogy már csak azért is érdemes volt elmenni. Annyira természetes, oldott és közvetlen volt a légkör.
A fiúk elmesélték hogy az egész műsor közös börzsönyi túrázásokból indult, ugyanis Oszi váci, Sanyi pedig tesmagi, mindkettő itt van a közelben, s így nekik az külön öröm, ha erre a vidékre hívják meg őket, hisz szűkebb hazájuk.
Nagyon sok humoros pillanat volt és persze sok megható is. Repkedtek a különböző poénok és ez képekkel is alá volt támasztva, amiket a háttérben kivetítettek.
Pl. elmesélték, hogy Érsekcsanádon is jártak, ahol él két ember, az egyiket épp Kenyeres Oszkárnak, a másikat épp Jakab Sándornak hívják, az egyik részeges, a másik bolond. Mikor ki lett plakátolva a közönségtalálkozó, azok az ott lakó emberek akik nem ismerik a műsort elkezdtek lázadozni, hogy miféle dolog ez, hogy az a két semmirekellő falubéli tart előadást. :-D
Egy másik eset ami nekem még különösen kedves volt, mikor egy helyen betértek egy vegyesboltba, hogy megkérdezzék az eladót merre van a tájház, s a hölgy kis türelemre kérte őket, hogy mindjárt megmutatja, még pár perc van hátra a kedvenc sorozatából. S az a sorozat Mit ad Isten, nem a Szulejmán volt, hanem a Hazajáró.  :-) Készült is fénykép róla, ahogy a sok áru között ott a TV készülék és a hölgy nézi a műsort.
Még a kezdés előtt volt egy kis szendvicsezés, üdítőzés is, ahol a beszélgetések között felfigyeltem rá, hogy Oszi Szőrmestert emlegeti. Nagyon várták volna őt a fiúk, de aztán Oszi megadóan legyintett: Úgyse jön el! Pedig szerepelt az egyik részben, ő volt a túravezető. Nagyon jó ember. Majd ha az ő falujába szervezünk közönségtalálkozót, talán akkor ott lesz.

No ezt se mondhatja el mindenki magáról, hogy Hazajáróék hiányolják a személyét a közönségtalálkozóról. :-)








Web Statistics