2017. február 23., csütörtök

Munkahelyi ez meg az
Még nekem, akinek  nincs TV-m is úgy tűnt az elmúlt időszakban, hogy már a csapból is az a néhány szlogen folyik, mint pl. hogy emelkednek a minimálbérek és a garantált bérminimum. Ez minket, a béka segge alatt lévő szociális ágazat egy részét is érinti, bár megjegyzem a mi szféránk még mindig nem kapott egy fillér béremelést sem ki tudja hány év óta. Ez meg kell mondjam újra meg újra piszok rosszul esik, mert úgy érzem semmivel sem végzünk értéktelenebb munkát mondjuk az egészségügyi dolgozóknál vagy a pedagógusoknál. Félreértés ne essék, nem őket akarom bántani, csak a mi mellőzöttségünk miatt háborgok. Közalkalmazott és közalkalmazott között iszonyú különbségek vannak fizetés terén ha valaki nem tudná.
No szóval hurrá, emelkednek a béreink, mivel legtöbbünk vagy a minimálbéresek, vagy a garantált bérminimumosok táborát erősíti. Ezennel  bejelenthetem, hogy fizetésem átlépte a bűvös 100 ezer ft-os határt, nem semmi ugye? De mielőtt örülni lehetne mint majom  a farkának, a keddi munkaértekezleten máris lelombozódtunk és szinte lelkiismeretefurdalásunk támadt amiatt, hogy immáron ilyen bődületes összegeket keresünk.
Főnöknőnk ugyanis elmondta, hogy azért azt mindenképp a tudnunk kell, hogy a "nagy" fizetésemelések miatt rögtön 10 millió mínusszal indulunk és halvány lila gőze sincs, hogy ez, meg majd a többi havi mínusz honnan fog bepótolódni. Az állami normatívákat ugyanis, amivel az állam egy-egy idős ellátását támogatja csökkentették, a fizetések közben nőnek, s az gondolom elég nyilvánvaló, hogy mi nem termelőtevékenységet folytatunk, vagyis bevételünk csak annyi, amit az idősek az ellátásukért kifizetnek. Megjegyzem, már így sem futja mindegyikük nyugdíjából a havi díjra, pedig mi olcsók vagyunk, 100 ezer ft alatt van egyelőre a befizetendő összeg. A bevétel ezzel az új felállással fedezi a béreinket de aztán ezennel be is fejezve. Se gázszámla, se vízszámla, se villanyszámla, se telefonszámla, se szippantás se semmi nincs kifizetve. És spórolnunk kell!
Lehet, hogy nehéz a felfogásom, de az én kis csökevényes agyam nem képes felfogni, hogy ezt az állam hogy gondolta? Ha egyszer nincs bevételünk, akkor miből is kéne kitermelnünk a saját megnövekedett fizetésünket és emellett minden egyéb költséget is kiegyenlíteni. Vagy akkor most még se vagyunk közalkalmazottak??
Spóroljunk! Hogy spóroljunk ??? Kapcsoljuk ki az áramot, fürdessük hideg vízben a gondozottakat, ne fűtsünk, ne szippantsunk, ne használjuk a telefont, ne adjunk ebédet az öregeknek?? Vagy esetleg ha már ilyen szépen megfurdalták a lelkiismeretünket, akkor adományként adjuk vissza az őrülten megnövekedett fizetésünk egy részét az öregotthon javára? Ruhapénzt már eddig se kaptunk, hiába járt volna, ezután már legmerészebb álmainkban se merünk majd rá gondolni, ezen már nem tudunk spórolni. Majd ezentúl legfeljebb nem tankolok a bicajba és nem írom meg a napi kötelező dokumentációt mert a papír és a toll pénzbe kerül.

Kedves olvasókáim, ezennel pályázatot írok ki, s várom okos ötleteiteket a fent felmerült problémára!

8 megjegyzés:

 1. Tippet adni sajnos nem tudok. Papíron és elméletben minden nagyon jól néz ki...

  ... ismerek olyan (kényszer)vállalkozót, akit pld. a padlóra vitt az állam által - naponta milliószor reklámozott - nagylelkűen megadott 25%-os béremelés. Osztott szorzott az (amúgy nagyon becsületes) illető, s arra jutott, ha megadja a kötelezően előírt munkabért annak a pár embernek, a köv. héten ő is mehet a munkanélküli hivatalba...Egyszerűen képtelen lett volna kigazdálkodni a plusz bért és az azzal járó magas közterheket.
  Így most munkanélküli lett négy ember.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez irtó szomorú, de ő legalább talált megoldást, bár ezt nagyon csúnya így mondani, és persze nem megoldás.
   De ha nálunk elküldik a dolgozókat??

   Törlés
  2. Nem megoldás, persze hogy nem, bele is zakkant az illető, teljesen maga alatt van, hogy meg kellett lépnie ezt, de tönkrement, eladósodott volna. Most elment ő is a szakmájába dolgozni.
   Egyébként most itt szerencsére keresik a szakembereket, úgy tudom már kettőnek van munkája ismét.

   Törlés
  3. Akkor ez a történet még talán jól is érhet véget. Hogy nálunk és a többi helyen mi lesz, fogalmam sincs.

   Törlés
 2. Meg ne bántódj, az őszinteségemért....
  Addig, amíg csak egy-két Pipulka ír a blogjában erről a mocsokságról, vagy csak a kedvenc facebukon beszélgettek erről, addig nem lesz itt/ebben semmi változás.Hogy milyen trágyadomb ez az ország - azt szinte mindenki tudja - és mégis kussolunk. Csak azt nem tudom, meddig lehet ezt még így csinálni ?
  Hánynom kell a Magyarország jobban teljesít - és hasonló szövegektől...
  Amíg eltűritek (eltűrjük) - addig fogják a véreteket(vérünket) szívni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy bántódom meg. Amúgy még erre a bejegyzésre is nehezen szántam rá magam, a fb-on meg főleg nem szoktam ilyesmiről beszélgetni. Pont ezért, mert úgyse változik tőle semmi, meg minek írjak a vacakságokról, mikor írhatok szívderítő dolgokról is, amit jól esik olvasni.
   Ezt az egészet azért írtam le, hogy aki nincs benne ebben a világban amiben én, de olvas, legalább az a néhány ember legyen tisztában vele, hogy az a hangzatos dolog, hogy a szociális szférának emelték a bérét és még fogják is, na ez egy nagy hazugság. Teleharsogják a médiát, hogy utána lehessen azt mondani ti most már kussoljatok mert kaptatok. És a csupán tv-t néző ember ezt lehet el is hiszi, s azt gondolja rólunk, milyen elégedetlenek vagyunk., közben fogalma sincs a háttérben zajló dolgokról. Mert ugye azt már nem harsogja a média, hogy a béreink emeléséhez nem az állam járul hozzá, hiába vagyunk közalkalmazottak. Ők csak ki adták az utasítást, a többi legyen a mi nyűgünk.

   Most azért annyi örömöm van, hogy legalább olimpia nem lesz. :-)

   Törlés
 3. Zúgolvasód vagyok, szeretek idejárni. Más is morgolódik nem csak én. Szégyellem magam, ha a rádiót hallgatva "veszekszem velük", mert szemérmetlen a porhintés. Az állandó propaganda, öndicsőítés.Az olimpiával azt kapták, amit kiharcoltak maguknak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Holdgyöngy! Ne légy zugolvasó, hanem bátor nyilvános! :-D
   Én ritkán morgolódok, de most kiakadt kicsit a biztosíték. Az olimpia miatt is morogtam, igaz azt itt a blogon nem, csak a fejemben. :-)
   Néha muszáj morogni, aztán jöhetnek újra a vidám bejegyzések, mert azokért érdemes élni. Egy csupa morgós blog szörnyen unalmas és negatív volna. Az meg a világért se szeretnék lenni, úgyhogy marad az eddigi arány. :-D

   Törlés

Web Statistics