2013. december 31., kedd

El kellettcsennem ezt Lacibaráttól, mert annyira megtetszett:Ölelésben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Két ember között egy átlagos ölelés hossza 3 másodperc, de kutatók valami érdekeset fedeztek fel: ha az ölelés 20 másodpercig, vagy tovább tart, ennek mély terápiás hatása van a testre és a lélekre egyaránt. A jelenség oka, hogy a jó ölelés egy oxytocin nevű hormont termel. Ennek az anyagnak számos előnye van a fizikai és mentális egészségünkre nézve. Az oxytocin többek között segít ellazulni, biztonságban érezni magunkat, valamint félelmeinket és szorongásainkat csillapítani. Ezt a nyugtató, természetes anyagot ingyen adjuk mikor valaki a karjaink között van, gyereket babusgatunk, kutyát vagy macskát kényeztetünk, a partnerünkkel táncolunk, vagy egyszerűen csak barátunkat karoljuk át. Adjuk és kapjuk !ui.
Jelenleg épp nem Tepertőbe, hanem Bödön cicába nyomom az oxytocint, aki baromi elégedetten itt terpeszkedik az ölemben. :-)
Szóval szép új esztendőt mindenkinek sok öleléssel!
15 megjegyzés:

 1. Bödön cicának (és az olvasóidnak is) jó nálad! Mindjárt "szaladok" én is valakihez oxytocinért. Virtuális nagy ölelés! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oxytocin adag elindítva a légben. Tartsd nyitva az ablakot! :-)

   Törlés
  2. Csak ó...n. Lacibá,csak ó.!!
   "A vazopresszin hatásához hasonlóan csökkenti a vizeletkiválasztást. Embereknél nagy mennyiségű oxitocin adása ödémát okoz.
   Oxitocin szabadul fel orgazmuskor mind a férfiban, mind a nőben. Férfinál az ejakulációt segíti, nőnél méhösszehúzódást okoz."

   Törlés
  3. Megjött, Pipulka, jólesett! :-)
   Vigyázok, Salabakter, vigyázok. Már bevettem a két Furosemidet. :-)))

   Törlés
  4. laci bá! Nem tudsz valami szert, ami nem csak a méhet húzza össze?

   Törlés
  5. Laci bá, hányszor voltál azóta pisilni? :-)))
   A legközelebbi Oxytocin adag után inkább iszunk rogyásig, az is jó vízhajtó. :-DD Majd utána megápolgatlak. Tudod OKJ-s vagyok, nincs mitől tartanod, bírok pelenkázni, fürdetni, etetni, gyógyszeres dobozkába beadagolni, cukrot, vérnyomást mérni, mentális segítségnyújtást biztosítani, sőt még boltba menni is . :-)))))

   Törlés
  6. Drága Salabakter! Midet kéne összehúzatni? Az agyat állítólag a szesz, én próbálkozom ezzel alaposan, de még mindig eme szervem működik leginkább. (Szerintem. Van, aki mást mond, höhöhö.) :-)
   Pipulka, ez a pelenkázós hirdetésed baromira feldobott! A piálásra azonban vevő vagyok. :-)
   Egyébként fénykoromban is azt vallottam, hogy egy jó pisilés többet ér, mint egy... Pláne a magamfajta idősödő "megfontolt pislantóknak"! :-)
   Jaj, pöppet szégyellem, hogy a bölcs bejegyzésedet pisi-kaki irányba tereltem! :-(

   Törlés
  7. Jaj, cseppet se szégyelld, annyira jókat mulatok itt. Akik ismernek személyesen, tudják, hogy nagyon csípem a mókát. (és a jó házi gombszaggatót is) :-DD No és az irodalmat. Úgyhogy rokonlelkek vagyunk.
   Feldobott így "reggelre" ez a jó kis párbeszéd.
   Amúgy a pisi-kaki téma általában az ovisok kedvence. Én azt hiszem eléggé elmaradtam a fejlődésben. :-DD Kérdezd csak meg a nővéremet, hihihi.
   Salabakter agya meg közben lehet diónyira húzódott, és szóhoz se jut. :-D

   Törlés
  8. Kedves laci bá !
   Ezek már komoly férfias dolgok , legyél szíves nyiss egy ilyen témát a te blogodban és ott majd kibeszéljük, férfiésszel !

   .http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=cobraboy&pid=19133&blog_cim=A%20pszichoszexu%E1lis%20fejl%F5d%E9s

   Törlés
  9. laci bá,ez a link helyesen
   http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=cobraboy&pid=19133&blog_cim=A%20pszichoszexu%E1lis%20fejl%F5d%E9s

   Törlés
  10. Kedves vagy, Salabakter, de annyira nem érdekel a téma, remélem, megbocsájtod.

   Törlés
  11. Rendben ,értelek ,csak azért küldtem mert azt gondoltam ,hogy : "ítéletedre bízok sok olyan dolgot,mely eddig rejtve volt előtted,nem a képességeid hiánya miatt,hanem csupán mert kikerülte a figyelmedet" Giordano B.

   Törlés

Web Statistics