2014. február 21., péntek

Marisír


Ahogy belépek Annus néni ajtaján, azonnal kétségbeesetten elkezdi sorolni:

-Mari sír! És az, aki elhagyta az urát.....
-Milyen Mari??-vágok közbe rémülten.
-Hát tudod, a Marisír!

Közben halványan derengeni kezd , hogy aha, mintha a többiek is emlegetnének valami
Marisírt
5 megjegyzés:

 1. ez nem ér,

  ríva fakadok mindjárt
  :)

  VálaszTörlés
 2. No csak sírjatok. :-D
  Én komolyan megijedtem először, annyira elkezdte mondani a néni, és közben intett is a fejével - én úgy véltem a másik utca felé, de most már utólag úgy gondolom a tv felé. :-D
  Amúgy épp kezdődött egy másik sorozat, azt megnéztem vele miután hordtam fel neki fát, de annyira kérlelt, hogy várjam meg a Marisírt is, megnézzük együtt, ötkor kezdődik. Hát bármennyire is szeretem őt, ezt már mégse vállaltam be, főleg mert elvileg 4-kor lejár a munkaidőm, és hát péntek is, meg kemény két hetem volt, sírjon csak a Mari nélkülem.

  VálaszTörlés
 3. Te, Dunyhám! Ne tedd ezt velem!!! Itt ülök és töprengek, ennyire megöregedtem, egy nap alatt, hogy már téged sem értelek?!... Most a Mari sír? Vagy Marisír? Most a Mari sír a temetőben? Vagy hol van az a, Marisír? Vagy miért sír a Mari?... Ne tedd ezt velem!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát így mondta, vagy legalábbis így lehetett érteni Annus néni palóc ajakáról a főszereplő nevét. De mivel én ugye nem tévézek-főleg efféle sorozatokat- hát azt hittem valamelyik asszonyról van szó a faluban, valamelyik Mariról.
   No, így vót a dolog. :-)))

   Törlés

Web Statistics