2014. március 12., szerda

Pardi Anna: Ágak körül a virradat






Nem lehet egyetlen szív dobogásába
rejtőzve
kibírni az életet,

nem lehet minden este egyazon az úton
hazamenni,
s pihenni térni egyedül,

nem lehet minden reggel azzal kelni,
hogy elfogy az idő,
és nem marad utánunk senkisem,

nem lehet nem résztvenni, nem cselekedni,
valamilyen sorsot ki kell verekedni,
ki kell szenvedni
mindenkinek.




https://www.youtube.com/watch?v=QvdJSVmi404



7 megjegyzés:

  1. Jé! Majdnem elfelejtettem, hogy van ő is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor még szerencse, hogy emlékeztettelek. :-)

      Törlés
  2. Ki tudja! Mindenesetre a hetvenes években nem gondolta senki, hogy ennyi idő múltán bárki felemlegeti a "művésznő" alkotásait. De örülök, hogy így van!

    VálaszTörlés
  3. O.N. blogjából

    "Lépj egyet hátra. Nézz magadra. Ember vagy. Gyönyörű. Annyira gyönyörű. És tudod bármi lehetsz. Bárki lehetsz. Ne utáld magad azért, mert valaki összetört, vagy mert a szüleid elváltak, vagy mert a legjobb barátod megbántott, az apukád megütött, az a srác csúnyának, értéktelennek és kövérnek nevezett.

    Ne azonosítsd magadat azokkal a dolgokkal, amiket nem tudsz kontrollálni. Sírj, amikor sírnod kell, aztán engedd el a fájdalmat akkor, amikor mennie kell. Ne ragaszkodj a fájdalmas emlékekhez csak azért, mert félsz elfelejteni őket. Engedd el a múlt történéseit. Felejtsd el a dolgokat, amik nem méltóak arra, hogy emlékezz rájuk. Semmit se vegyél biztosra. Az életedet se vedd biztosra. Élj valamiért. Élj magadért. Ess szerelembe. Ábrándulj ki a szerelemből. Ess szerelembe. Ábrándulj ki a szerelemből. Csináld ezt újra meg újra egészen addig, amíg megtanulod, hogy mit is jelent igazán szeretni valakit.

    Mondd el az embereknek, hogy igazán hogy érzed magad. Aludj a csillagok alatt. Alkoss. Képzelj. Inspirálj. Ossz meg valami gyönyörűt. Csinálj valami szépet, és pusztítsd el. Találkozz új emberekkel. Dobd fel valakinek a napját. Kövesd az álmaidat. Engedd el az összes borzalmas dolgot az életedből, és csak élj.

    És egy nap, tekints vissza a múltba, és ne bánj meg semmit sem."

    ismeretlen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy nem tartozik a kedvenceim közé O.N.
      Régebben nekem is tetszettek az ilyen nagy okos idézetek. Ma már nem annyira. Szó, szó...marha mutatós, de ennyi. Amúgy meg mindenkinek meg van a saját verziója, saját bölcsessége, s ezek nem biztos, hogy egyeznek egymással. Hát az enyém nem igazán mindenben egyezik vele.
      Olyan ember eleve nincs, aki tökéletes. Márpedig, a múltba visszanézve, csak az nem bánhat meg igaz szívvel semmit sem, aki nem vétett soha semmiben. Ilyen ember pedig nincs.
      Ja, és nem értem, hogy jön ez Pardi Anna verséhez. Megmagyaráznád?

      Aludj a csillagok alatt. Ez azért mindenesetre tetszik. :-) Mintha csináltunk volna ilyet tavaly Bajánsenyén a blogtársadalom néhány tagjával. Jómagam meg azelőtt is.

      Törlés
  4. Ezt szerintem nem Oravecz Nóra írta csak ő is találta valahol , a végén ott van ,hogy ismeretlen ,igaz kissé amerikás a szöveg: "ott akkor is boldognak kell lenni ha nem vagy az , be kell magyarázni magadnak ,hogy te nagyon boldog vagy ".

    "valamilyen sorsot ki kell verekedni,
    ki kell szenvedni
    mindenkinek."

    A verse utolsó három sorára tettem be ezt az idézetet Pardi Annának ,remélem ide talál és elolvassa.
    Ne búslakodj Kedves Anna ,verekedj ki egy jobb sorsot úgy ahogy ez az ismeretlen szerző javasolja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt látom, hogy nem O.N. írta, hanem egy ismeretlen, és valóban igen amerikás. De ettől függetlenül sem igazán kedvelem, nem az én világom. Ezt csupán azért írtam, mert valamiért fontosnak találtad, hogy megjegyezd, az ő blogjáról hoztad ezt az idézetet.
      Én valahogy úgy érzem, Pardi Anna sem kedvelné különösebben ezeket a sorokat. Már az irodalom miatt sem. :-)

      Amúgy szerintem a jobb sorsot nem biztos, hogy ki lehet verekedni, bármennyire is akarja az ember. Vannak rajtunk kívül álló dolgok, történések amik sokszor ezerszer nagyobbak a mi akaratunknál.

      Törlés

Web Statistics