2014. július 17., csütörtök

Nem szemetelnék én.......ha hagynák






Nem szoktam különösebben lázadozni, meg szidni a rendszert, de azért néha én is felkapom a vizet.
Már nem igazán van hatvanötödik bőr is rajtam, amit le tudnának nyúzni, minimálbérből igazán nehéz gazdálkodni, szinte lehetetlen. Tudom, ha van számítógépem, meg internetem, ne szóljak semmit, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ez az egyetlen "fényűzés", amit megengedek magamnak. Nem járok se fodrászhoz, se műkörmöshöz, se kozmetikushoz, se masszázsra, se színházba, se moziba, se wellnessezni, se utazni,  se étterembe vacsorázni, biciklin közlekedek, a ruháim nagy részét úgy öröklöm, szóval na. De igazán nem panaszkodom, van ennivalóm, öltöző ruhám, fedél a fejem felett, jó szó az emberektől.
Ezt a mostani békát viszont nagyon nehéz lenyomnom a torkomon. Ugyanis a lehetőségeimhez képest igyekszem odafigyelni a környezetemre, tényleg szívemen viselem az ügyet. Mosódió, mosószóda, ecet, szódabikarbóna, a szemetet aprólékosan szétválogatom és viszem a szelektív gyűjtőbe ( még a néhány joghurtos, tejfölös poharat is kimosom), a papírt félre rakom a gyerekeknek papírgyűjtésre, házi tejet veszek üvegben, az ételmaradékot megeszik az állatok, a zöldhulladék megy a trágyára, régi ruhák a kihelyezett ládába, gyakorlatilag szinte nulla a szemetem. Ezért nem is szoktam kirakni a kukát, hát úgy gondoltam, ha nem veszem igénybe a szolgáltatást, akkor minek fizessek érte? Szerintem ezt tök jogosan gondolom. Minthogy aki nem akarja igénybe venni a házi gondozást, hát az nem veszi igénybe, nem fizet érte.
Ez így is volt egy darabig, viszont elkezdtek felszólítgatni, meg fenyegető hangú leveleket írni, hogy a szemétszállítás ekkortól meg ekkortól kötelező (KÖTELEZŐ!) szolgáltatás lett, és ha nem fizetek, akkor átadják az ügyet az adóhatóságnak!

Hát így próbálj meg környezettudatosan élni, és spórolni!
Vagyis inkább ne próbáld, úgyse hagyják!
Illetve próbálkozni épp próbálkozhatsz, de akkor is fizess az igénybe nem vett szolgáltatásért!
SZEMETELNI KÖTELEZŐ!







15 megjegyzés:

  1. Amit lenyúzni lehet azt lenyúzzák az emberekről - na én tudnám kiről nyúzzák le!

    VálaszTörlés
  2. No ez az! Ezt még éppen valahogy lenyúzzák rólam, meg a magamfajtákról, de aki nálam is csóróbb, az úgyse tud szemétdíjat fizetni, még ha átadják a APEH-nak se.
    Annyit legalább elértem, hogy augusztustól csak kisebb méretű kukát számolnak. Persze azt nem reklámozták sehol, hogy olyat is lehet. Nem mintha azt megtölteném.

    VálaszTörlés
  3. Nem szemetelni, csak díjat fizetni kötelező. Magyarország olyan ország, ahol ha valakinek van egy saját házacskája, de nincs jövedelme, akkor előbb utóbb elzálogosítják a házát, és elveszik a feje fölül JOGszerűen! Csodálkozunk, hogy annyi a hajléktalan? Csak azért kell fizetni mindenféle adót, díjat, és egyéb adóként behajtható dolgot, mert van egy akármilyen nyomorult hajlékunk. De én ezen már régen nem csodálkozom. Ez az ország abba megy tönkre, hogy "odafent" szétlopják, majd jogot adnak az önkormányzatoknak, és mindenféle hatóságoknak hogy "bírságot" szedjenek, s abból tartsák fenn magukat, mert a kormány már nem akarja őket eltartani. Rohadt dolog a politika! És ha megfigyelted, én most nem politizáltam, csak a való világról beszéltem. Akár csak Te a posztodban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam politizálni, azt hiszem ez elég nyilvánvaló, de most valamiért-tán mert tényleg szívügyem a környezet védelme-rossz néven vettem a dolgot. Ennél sokkal ocsmányabb dolgok is vannak-voltak. Nemrég ugye még azért is kellett adóznod, ha meghaltál. Ha nem is neked, de az örököseidnek. :-D

      Törlés
  4. Pipulka! Menj inkább az erdőre virágot fotózni, és ahhoz verset keresni. Az megnyugtat. Engem is. Olyan jó hozzád bekukkolni néha, mert itt mindig béke, nyugalom van. De figyelj, hogy mit fotózol! Árvácskát, büdöskét meg hasonlókat ne! Inkább a százszorszép, és a gólyahír legyen az irányadó! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihihi, tudod-e mit csináltam, ahogy hazafelé tekertem a szomszéd faluból, ahol a kukásék irodája van? Hát virágokat fotóztam a mezőn. :-)
      Büdöskét és árvácskát csak ne tessék bántani, nagyon kedves virágaim. Meg különben is egyszer régebben valaki Büdgyöskémnek hívott. :-D

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Tulajdonképpen nekem is kedvesek, csak a szójáték áldozataivá váltak... Tagetes erecta, T.patula T.nana és a többi gyönyörű változat mind szép, és igazi gyógynövény is egyben. A Violákról ( V. odorata, v. tricolor) nem is beszélve! Azok is ehetőek, gyógyítanak is, és gyönyörködtetőek. Szeretem őket!
      Annak a Büdgyöskének a tudományos besorolásához pedig sajnos semmi hozzáférésem nincsen... :-)

      Törlés
    4. Na tessék! Tudománytalan vagyok. :-)

      Törlés
  5. Megértem a felháborodásod, és tudom, hogy nem vígasz, de nálunk már évtizedek óta így működik. Kötelező a szemétdíj, ha tele van, ha nincs. Ha nem a kuka, akkor a hócipő... :-D Vénembernek igaza van, fotózni, szép gondolatokat hozni... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem vígasz. :-) Főleg hogy ha jól sejtem, az ottani fizetések cseppet magasabbak.

      Törlés
  6. Talán egyszer érdemes lenne hivatalos összefogást hírdetni és polgári engedetlenség címén egységesen a szemétdíjat nem befizetni. Akkor vajon mit tennének? Bár létezik még nálunk olyan, hogy összefogás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ennél sokkalta nagyobb volumenű dolgokban sem volt összefogás. A félelem nagy úr.

      Törlés
  7. Teljesen egyetértek Veled, Mammkától találtam ide!
    És Vénember véleményét is olvastam - én valahogy ráéreztem erre a virág fotózásra? :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jucus! Úgy látszik mi lányok már csak ilyen viráglelkűek vagyunk. :-)

      Törlés

Web Statistics