2015. január 26., hétfő

Forog a Föld-változnak a típusok


A közelmúltban két cikk olvasása közben is elém került az enneagram. Kedvem támadt újra elolvasni a különböző típusokat, be is azonosítottam újra magam három keverékébe, s ha már megtettem, végül a kérdésekre is válaszoltam. Nagyot vigyorogtam a végeredményen, mert csupán egy tipus volt megegyező az általam beazonosítottal. A Segítő, vagyis a 2-es. Ha ezt nem dobta volna ki a gép, na azon már végképp elcsodálkoztam volna. S ez nem a szakmám miatt van, mert azt hiszem már gyereknek is ilyen voltam. A fő vonal mellé az általam tippelt Művész és Rajongó helyett viszont viszont Reformernek (hahahaha!), Lojálisnak és Béketeremtőnek titulált a rendszer.
Az is lehet, hogy egyszerűen csak öregszem, de az is, hogy annyira lefoglal testileg, lelkileg és szellemileg a munkám, hogy manapság sajnos már nincs időm művészkedni és rajongani. Tulajdonképp ha belegondolok, a válaszok megadásánál is olyan szituációkat képzeltem nagyrészt magam elé, amiben vagy a gondozottjaim, vagy a kolléganőim szerepeltek.
Őszintén szólva nem annyira örülök ennek. Jobb szeretnék művész és rajongó maradni. :-)
16 megjegyzés:

 1. Pipulkám, hol olvastad, most nem találom azt a tesztet, megnézném én is újra.
  Nem hinném, hogy a korral van összefüggésben, élethelyzetek viszont hozhatnak változásokat. Legalábbis én így tapasztaltam. Remélem, nálad csak átmeneti a változás, s hamarosan újra művészkedni és rajongani fogsz, ha abban érzed jobban magad, és nem reformálni :) bár az is fontos :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Többféle is van, én épp ezt töltöttem ki:
   http://home.sch.bme.hu/~ntamas/eneagram/

   Talán azért a kor is hoz változást, de igazad lehet, inkább az élethelyzetek.
   Egyenlőre nem úgy tűnik, hogy átmeneti. Pedig aztán én vagyok Mikulás, meg menyasszony, meg minden marhaság, de úgy látszik ez sem elég. A hétköznapokban annyi nyomorúsággal szembesülök, hogy nem bírok a nehéz súlyoktól felrepülni. Néha annyira, de annyira vágyom valami mást csinálni....
   Most különösen mélypont.

   Aztán számolj ám be, neked mi jött ki! :-)

   Törlés
 2. Kész vagyok! :-D Még hogy én individualista (Nagyon valószínű, hogy vannak olyan problémáid, amelyek erre a típusra jellemzőek) némi rajongói színezettel. Hm.. :-)
  No ami a mélypontot illeti nem vagy egyedül. Persze tudom a te munkád után haza menni és elszakadni a napközben átéltektől, szinte lehetetlen. Pláne ha az ember egyedül van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes, lehet nem jól ismerlek, de szerintem nagyon is illik rád a Művész (Individualista) Rajongói színezettel.

   Törlés
 3. Nekem is a segítő jött ki, reformer színezettel :)
  Megnéztem az egyes típusok leírását, az alapján viszont egyáltalán nem segítő vagyok. Már a külsőségeknél is kiderül:
  "Külső jegyei: fotogén, lehet emlékezni a szemére, temperamentumos, gyakran hadonászik, jellemző foglalkozása: modell"
  Hát, ez nem én volnék :))), bár a hadonászásban nem vagyok biztos :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenesetre jó szórakozás volt, köszi, hogy eszembe juttattad :)

   És egy link a sok közül, ahol megnézhetők a karakterek:

   http://eletfa.cafeblog.hu/2015/01/18/enneagram-a-lelek-kilenc-arca/

   Törlés
  2. Hát nekem teljesen egyértelmű volt, hogy te Segítő leszel. Nem is értem, miért képzeltél mást. :-D Szakmabeliek vagyunk, vagy mifene. :-D
   Miért, én tán modell vagyok, vagy hadonászok? Szerintem nem ezek a Segítő fő jellemzői. Vagy szerinted Teréz anyára vagy a Bádog emberre illenek? Ha-ha-ha!

   Törlés
  3. Nagyon is el tudlak képzelni modellnek, és fotogén is vagy :) Teréz anyát és Bádog embert nem ismertem személyesen :P :)

   Törlés
  4. Tulajdonképp én is nagyszerűen el tudom magam képzelni, ahogy tűsarkúban, falatnyi, aranyszínű tangabugyis bikiniben pózolok. :-DDD

   De képről igen! :-P

   Törlés
  5. Küggyé' képet!

   Törlés
  6. Te mi a fenét akarsz, teeee, nagyapó! :-DD
   Amúgy ki is volt az az egyetlen férfiú, akivel együtt fürdőztem a balatoni habokban? Igaz, nem tangabugyis bikiniben, de egyesegyedül veled! :-D

   Törlés
 4. :DDD Miért ne? Irtó divatos lennél a combréssel, meg bikinibrigde-el :)

  (vissza kellett lapoznom Nálad, hogy a két kifejezést pontosan tudjam idézni...egy kicsit belefeledkeztem a régi bejegyzésekbe. Nagyon jó volt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jáááájjj, de jót röhögtem! Nekem is vissza kéne néha olvasni, már el is feledtem ezeket a szakszavakat. :-DDDD

   Törlés
 5. Nekem mindig dunyhám maradsz:))

  VálaszTörlés

Web Statistics