2016. október 3., hétfő

Kampány ide, kampány oda, mulassunk a szüretin!
Gyülekező a kultúrház udvarán
Öntsed druszám, ne sajnáld, most a gazda úgyse látja!
Ezt a képet csak titokban rakhatom fel, nem tudtok róla! :-)Egy-egy központibb helyhez oda gyűlnek a falubéliek és a kirándulók is, hogy megnézzék a körtáncot és meghallgassák mit dobol a kisbíró
A parton kicsit nehéz felmászni, de mindenki veszi az akadályt. Ki traktoron, ki hintón, ki csak úgy gyalogosanMariska néni az egyik sarkon várt bennünket. Az amúgy komoly nénit még soha nem láttam mókázni, de most igazán kitett magáért.

Kolléganők és mászóbarátok együtt vonulnak, mert Bogiékat is sikerült elcsalnomA polgármester és polgármesterné is bőven kivette részét a mulatságból. Borukat, pálinkájukat se sajnálták a néptől
Tomi a muzsikus megállás nélkül húzta  teherautón
Az öregotthon előtt már régóta izgatottan várakoztak a lakók. A nővérkék még a vacsorájukat is az utcán tálalták, nehogy elszalasszák a menetet.Szolgálatban lévő kolléganőink hirtelen összeszedtek a szekrények mélyéről valami gúnyákat, és azt húzták rá a fehér köpenyre


Az öregecskék nagy vígan fogadták a felvonulókat. A 103 éves Franci néni különösen a férfiak által osztogatott bornak örült :-D
 És tagadhatatlanul itt volt a legjobb hangulat az egész délután alatt
A menyasszonyt aki csak tudta megforgattaVisszaérve a kultúrházba fenséges babgulyással és a polgármester úr igen finom szilvapálinkájával vártak bennünket. Ki is virultunk tőle alaposan. Akinek volt ereje, hajnalig rophatta, nekem viszont reggel szolgálatba kellett mennem, hogy vigyázzak az öregecskékre és fogadjam a mozgó zurnásokatItt a vége fuss el véle!14 megjegyzés:

 1. Lelkes kis közösség vagytok Ti, látszik hogy örömmel vesztek részt a felvonulásban!

  Kobak? jaj, Pipulka, maholnap udvarolni fog a lányoknak ez a srác :))

  Megismertem ám Bogit a szép ruhában, a bajuszos legényen törtem a fejem, hogy kicsoda, aztán összeraktam, hogy Bogi párja? :))

  Meg Franci nénit is kiszúrtam az öregecskék között, igaz takarja az arcát pont valamivel, talán éppen a pohár borocskát iszogatja? :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. elfelejtettem írni, hogy az ing/blúz vagy nem tudom hogy nevezitek azt a fehér felsőt, no annak meseszép az ujján a fehér csipke!!

   Törlés
  2. Jól gondolod, hogy poharat emelget Franciskánk. :-D A bajuszos meg valóban Pihe vagy Zoli, ahogy tetszik, csak beújított, lenyírta a szakállát. Hatalmasakat röhögtem, mikor megérkeztek és megláttam.
   Kobak egyelőre nem udvarol, eddig még fordítva volt a dolog, neki udvaroltak nyolcadikban. :-) Most is kislány mellett ül a gimiben.
   A blúz egyedül ami nem kemencei rajtam, mert erdélyi. Nincs is kemenceim , meg ez annyira gyönyörű a csudás horgolásaival, hogy vétek lenne nem felvenni egyszer legalább egy évben. Nagyon szeretem, meg is szokták csodálni. Az évek alatt összegyűlt már annyi gúnyám, hogy Bogiékat is fel tudtam öltöztetni, az ő menyecskekendőjét kaptam egyedül kölcsönbe.

   Törlés
 2. csodás,hogy vannak még ilyen városkák!!!!!Öröm a képeket nézni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Falucska ez inkább, abból is kicsi. :-)
   Öröm volt ott lenni is, ki nem hagynám!

   Törlés
 3. Az látszik a képeken, hogy minden ki jól mulat - de számomra nem derült ki, hogy miféle ünnep volt ez ? csak nem a szavazás körítéseként került megrendezésre ? Amúgy igazán szép dolog, hogy az öregecskéket is kihoztátok, részesei lehettek így a mókának.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Isten ments, hogy a szavazás körítése! :-D
   Igazad van, elfeledtem írni, de mivel már más években is beszámoltam a szüreti mulatságról, most elfeledtem közölni, hogy erről van szó. :-) És mivel régen mindig szüret után voltak a lakodalmak, ezért volt az esküvő is megrendezve, hogy felelevenítsék ezt a hagyományt is.

   Törlés
  2. Pipulka nem felejtetted el írni, a címben ott van, hogy "............mulassunk a szüretin!")

   Nagyon jó volt látni a vidámságról készült fotókat, és hozzá az írást is, köszi, hogy megosztottad velünk.
   Huha milyen nagyfiad van már!)

   Törlés
  3. Azt utólag írtam oda, mikor Fodorka kérdezte. :-)
   Bizony, szép nagyfiam van már. :-)

   Törlés
  4. Akkor sztornó az írásom eleje.)

   Törlés
 4. Gondoltam rátok szombaton, hogy biztosan épp ropjátok a táncot :)
  Csinik voltatok! Még kobak is legényingbe bújt, milyen szép ez egy kamasz fiútól (is) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony nagyon szép tőle, meg is hatódtam. Nem gondoltam, hogy idén, még rá tudom venni az ilyesmire.

   Törlés

Web Statistics