2016. december 20., kedd

Meglepetés csomag




Már pár éve hagyomány, hogy karácsony előtt falunkban az idősek és a nagycsaládosok csomagot kapnak a helyi vállalkozók, az önkormányzat meg még ki tudja ki jóvoltából.
Ma megállt a ház előtt a hivatal teherautója és nekem is hoztak ajándékot. Először tiltakoztam, de a mosolygós munkások állították, hogy az enyém. Volt benne 2 kg liszt, 2 csomag tarhonya, 1 csomag száraz tészta, 1 csomag lencse, egy jó darab szalonna és 2 kg zsír.
Most erősen töröm a fejem, vajon öregnek vagy nagycsaládosnak számítok?? Lehet Kobak mellett Hubát és Bödönt is beszámították? :-D
Akár így, akár úgy Isten tartsa meg jó szokásukat! Komolyan mondom, hogy könny szökött a szemembe, úgy meghatódtam.


12 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép és milyen sokat jelentenek ezek az alapvető élelmiszerek!

    VálaszTörlés
  2. Meglepődni szabad, meghatódni is - de úgy gondolom, aki küldte/adta nagyon s jól tudja, hogy melyek a te érdemeid....
    Nem hinném, hogy liszttel zsírral kifizethető - de azért örülni mindenesetre kell neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem itt nem érdemekről lehet szó, mert akkor az összes kolléganőmnek kellett volna kapnia. Legalábbis én a nyugdíjasságot vagy a nagycsaládosságot se érdemnek tartom, hanem egy állapotnak. És nem is fizetés, ha már a kifizethetőségnél tartunk, hisz fizetést minden hónapban kapok állambácsitól a munkámért, ha szégyenletes összeget is. :-D
      Én ezt inkább egy kedves és szép gesztusnak tartom a helyi vállalkozók részéről, akik költhették volna épp magukra is azt a pénzt. De nem költötték. Már második éve szerveztek híres előadókkal adventi koncertet is a templomba, ami a lakosoknak ingyenes volt.
      Igaziból egyfolytában azt vártam visszajön a kocsi, hogy elnézést, de tévedés van, rossz címre hozták. :-D

      Törlés
  3. Persze, Huba és Bödön is családtag, tehát nagycsaládos vagy no! :) Meglepetés és öröm, jólesik ez így karácsony tájékán. Meg máskor is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Így van, a meglepetés, az ember lányára gondolás mindenkor jól esik és én hálás vagyok érte!

      Törlés
  4. Ilyet nagyon jó olvasni! Kis faluban élő ismerősök mesélték, hogy ők is szoktak kapni karácsony előtt élelmiszer-adományokat valamilyen segélyszervezet jóvoltából, de hogy a helyi vállalkozók is beszállnak, az példaértékű!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is divat, ha lehet így mondani...Hogy segélyszervet-e vagy csak a mi önkormányzatunk, nem tudom...
    Számtalanszor jutsz eszembe, több ügy kapcsán...Azt hiszem duplán- triplán megérdemled.Egy olyan idős embert "kiszolgálni" akinek az nem jó ami van... nem kis feladat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A munkánkkal kapcsolatban inkább tán mint közalkalmazottak, az államtól kéne kapjunk valami ajándékot. És nem csak én...épp a minap küldte el az egyik gondozott kiabálva a kolléganőmet a pi...ba. Milyen kedves karácsonyi ajándék. :-)

      Törlés
    2. Most hogy olvastad,,, én törlöm...nem szeretnék ünnep rontó lenni, vagy valaki mást megbántani...

      Törlés
    3. Jó, vettem az adást! :-)

      Törlés

Web Statistics