2017. március 6., hétfő

A bÓÓk!





Már említettem régebben, hogy van egy házaspár akikhez járok, a bácsi vak. Az idők folyamán nagyon összeszoktunk, a bácsit kétnaponta én segítek fürdetni, testápolni, öltöztetni meg ilyesmi. Közben a néni is nagyon beteg lett, komoly műtéten esett át, most lábadozik belőle, hála Isten úgy tűnik elég jól átvészelte. Mindketten nyolcvanon fölül vannak, 60 éve házasok.
A bácsi eléggé ragaszkodik hozzám, persze teljesen megértem, hisz ha mondjuk egy fodrász vagy egy szerelő beválik, ahhoz mindannyian ragaszkodunk, a fürdetés meg amúgy is eléggé intim dolog.
A múlt héten tanfolyam miatt két nap nem tudtam hozzájuk menni, ráadásul a kolléganőm is beteg lett, így ő sem helyettesíthetett. Megbeszéltük, hogy nem baj, ott van náluk most segítségnek a sógornő, majd ketten megfürdetik a bácsit. Azonban mikor a hiányzás után megjelentem náluk, kiderült, a bácsi nem volt hajlandó a sógornővel meg a feleségével fürdeni, rám várt.
Egyszer régebben a fia felügyelt rá, mikor a feleségének el kellett mennie a városba, de vele sem volt hajlandó fürdeni, inkább megvárt engem. Igaziból abszolút megértem ezt is, én mégiscsak ezeket a dolgokat csinálom rendszeresen, így biztonságban érzi magát.
Ma mikor odaértem hozzájuk, a néni meséli, hogy hétvégén náluk járt a fiuk.
-Itt volt János, nem is tudom mondjam-e, ne mondjam, hogy mit mondott rólad.
Én csak mosolyogtam, volt már hasonlóban részem, mikor nénijeim gyerekei ezt-azt megjegyeztek rólam a szüleiknek.
-Mondja csak!
-Hát azt mondta: Az a kemény húsú hegymászónő, nem csodálom, hogy apám ragaszkodik hozzá!

Azt hittem hanyatt vágódok a kacagástól.
Hát kell ennél nagyobb bók egy középkorú gondozónőnek? :-D


10 megjegyzés:

  1. Pipulka, ez csudajó :))) a kemény húsú hegymászónő :)

    Te már szakavatott mozdulatokkal ápolod a bácsit, egyértelmű hogy megbízik benned.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg is kérdeztem a nénit: És János honnan tudja, hogy kemény a húsom? :-D

      Természetesen én abszolút megértem a bácsi ragaszkodását, de a fia viccét is. :-) A humor rettenetesen fontos ebben a szakmában, azt mondanám, hogy nélkülözhetetlen, és szeretem is bevetni amikor csak lehet. :-D

      Törlés
  2. Jó, hogy a néni nem lett féltékeny :)

    Azt hiszem a humor tényleg elengedhetetlen. Jó természeted van: tudsz humoros lenni és vevő is vagy rá... bár, ebben az esetben nem is biztos, hogy viccnek szánta János, amit mondott. Sőt. De okozott egy jó napot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A néni 60 év házasság után nem féltékeny, bár volt olyan megjegyzése már régebben, hogy ha fiatalabb lenne, akkor lehet az volna. :-) Igaziból nagyon örül neki, ha a beteg férjét néha kicsit jobb kedvűnek látja, sokszor azzal fogad, jaj próbáljak egy kis lelket lehelni a bácsiba, aki hajlamosabb a pesszimizmusra.

      Törlés
  3. Te,te keményhúsú!és ráadásul hegymászónő is! :))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még a hegymászónő csakcsak, de hogy keményhúsú! :-D Inkább tán rágós meg inas. :-D

      Törlés
  4. Hú de gusztán hangzik tényleg!!!:-DDD

    VálaszTörlés
  5. Fura egy dolog ez - kihez vonzódunk bizonyos szituációkban, kit meg ki nem állhatunk. Szoktam gondolkodni ilyesmiken, hogy mi lehet ennek az oka ? De bevallom, nem találtam rá választ. De a bácsit teljes mértékben megértem - azt engedi közel magához, akiben maximálisan megbízik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen én is szoktam gondolkodni Fodorka, de nem igazán van rá megfelelő válaszom nekem sem. Nálam ez valami belső késztetés, ami megmagyarázhatatlan.
      A bácsinak persze meg van rá az oka, és ez tényleg a hetek, hónapok alatt kialakult bizalom.

      Törlés

Web Statistics