2013. november 9., szombat

Schein Gábor: Várakozás






- Régóta várok rád.
- Elkéstem. De most itt vagyok.
- Igen, most itt vagy.
De tudod, a várakozást nem olyan könnyű ám abbahagyni.
- Akkor elmenjek?
- Ne! Maradj!
Veled egészen más várni rád.







8 megjegyzés:

  1. Nekem is az jutott eszembe róla :)

    VálaszTörlés
  2. "Jó pillanataidban angyalok vannak körülötted. Ha nem is látod, de érzed őket."



    Fotó: Hámori Zsófia/Life.huKétszer hiszed azt, hogy magadra vagy hagyva. Először, amikor megszületsz. Másodszor, amikor meghalsz. De lám: a születésednél az anyád nyom, a bába húz, az orvos mosdat, miközben belőled az elhagyatottság rémülete bömböl. És amikor meghalsz, tapasztalni fogod, hogy nemcsak sírva búcsúznak tőled az élők, de várnak odaát a szellemi testvéreid is. Innen engednek, ott elkapnak, mint egy légtornászt az egyedüli, veszedelmes forgása után.

    Vannak társaid. Még akkor is, ha életed során keményen dolgoztál azon, hogy ne legyenek. Önmagad körül forogtál. Önző voltál. Rabul ejtett az ÉN, ÉN, ÉN vak hatalma. Társtalan voltál, baráttalan, szeretettelen, minden ember előbb-utóbb idegen lett számodra, vagy ellenség. S ha nem bírtad a magányt, s kitártad a karodat mások felé, ellöktek, nem kellettél, vagy megriadtak tőled, mert látták, hogy menekülsz hozzájuk.

    A mai, kórosan egocentrikus világban nem szeretjük a menekülőket. Taszítanak, mint a koldusok. A sok millió ember közül keveset szerettél, s kevesen szerettek... és azokat is gyakran elveszítetted. Előbb-utóbb terhessé vált a vonzalom, vagy neked, vagy neki.

    Az "egyedül vagyok" riadalma még a legközelebbi hozzátartozóid mellett is elfogott. Hogy végső soron még a legközelebbi ember is fényévnyi távolságban él tőled. Egy másik bolygón. És mégis... Sohasem vagy egyedül. Angyalok vannak körülötted. Ha nem is érzed, nem is látod, de szeretve vagy. És segítenek élni. Ha nem segítenének, nem is élnél.

    Ha valóban olyan magányos lennél, ahogy hiszed s tapasztalod, már nem is léteznél. Egy végtelen szeretetháló egyik szeme vagy. Szálak milliói fonnak át, s fűznek össze minden látható és láthatatlan lénnyel, s magával e csodálatos hálózat teremtőjével, akit nevezhetsz Istennek is. Egyszer kilépsz majd egód páncéljából, kinyílik a szemed, és látod majd, mennyi csodálatos testvéred van.

    VálaszTörlés
  3. " Ha nem is érzed, nem is látod, de szeretve vagy. "

    Ehh, fából vaskarika. Egy újabb baromi okosság.
    Ha-ha-ha. Bizonyára ezért akasztotta fel magát itten nálunk a 32 éves leányzó is, mert ugyan nem érezte, de őrülten szeretve volt. És ezért találtak rá csak kb. 2 hét múlva, mert annyira figyeltek rá. Szeretve volt. Amúgy messziről....jóóó messziről.

    Vagy ez olyan, mikor a a Bibliában a nagyokosok békességre intik a koldust, és megelégedésre, de egy falat kenyeret nem nyújtanak neki.

    Vagy mit szólnának a nénijeim, ha nem mennék el nekik a boltba, patikába, nem vinnék be nekik tűzifát, nem szólnék hozzájuk egy kedves szót, nem vigasztalnám, bátorítanám őket,csak oda lökném nekik: Szeretve vannak, hát nem érzik?? Mit forognak annyit az EGO-juk körül???

    Szeretve vagy, ha nem is érzed., nem is látod.
    Röhög a vakbelem.



    VálaszTörlés

Web Statistics