2013. június 17., hétfő

Emlékmorzsagyűjtögető





Katától kölcsön kaptam a Varázskert c. könyvet. Minden második oldalon találok valami olyat, ami idézésre kívánkozik.
Ez is ilyen:


"Egy kapcsolatban a férfiak gyakran keltik azt a látszatot, mintha elszálltak volna az emlékeik, mintha mindenestül elsüllyedt volna a múltjuk, mintha számukra nem lenne különösebb jelentősége az együtt eltöltött időnek. Ez az ő fegyverük.
A nők hallgatnak, várnak, de közben hörcsög módjára begyűjtenek minden létező emlékmorzsát, nem hagynak ki semmit, egyetlen, parányi, eldugott, megrágott, szétcsócsált emlékfoszlányt sem, mert tudják, hogy minden egyes darabra szükségük lehet még."





19 megjegyzés:

 1. HÖRCSÖG
  Náthás a hörcsög,
  krákog és szörcsög.
  Doktor Varjú nem viccel:
  „becsavarjuk prizniccel,
  lássa Pele nôvér ôt,
  dugjon bele hômérôt,
  s ha szorgalmasan inhalál,
  a sorsa nem lesz kínhalál”.

  VálaszTörlés
 2. SZENTJÁNOSBOGÁR
  Botorkál az ész, a kába
  bokrok közt az éjszakába’.
  Hol a fény, mely átoson,
  merre kószálsz, Jánosom?
  Feltûnik egy kandeláber,
  cipeli egy sanda páter.
  Lába alól kriptonégô
  szûrôdik a kriptamélybô’.
  Az esôben neon ázik –
  de csak szimpla neonácik.
  Akinek van dinamója,
  a vaksikat kirabó’ja.
  Sötét a rét, sáros, kopár,
  hol kujtorogsz, Jánosbogár?
  A te fényed halogén,
  érte élek-halok én.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos, ide is rakhatnék kérdőjelet, mert nem értem, hogy jön a bejegyzéshez, de közben eszembe jutott, hogy az elmúlt években mindig kaptam értesítőt az első szentjánoska megjelenéséről, általában június 10-én. Idén is nagyon-nagyon vártam, de eddig nem érkezett meg. ha netán ez akar lenni az értesítő, akkor rendben, ha nem értesítő akar lenni, akkor jön a két kérdőjel.

   Törlés
 3. Én azt nem tapasztaltam, hogy úgy tesznek, mintha elszálltak volna az emlékeik,...de azt igen, hogy teljesen más dolgokra emlékeznek, mint mi nők.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én bizony nagyon is tapasztaltam ilyet, és egyszerűen nem fogom fel, mire jó. De olyat is, amit te mondasz. Néha homlokegyenest ellenkező emlékekről. :-DD
   De ami ilyesmi témában nekem a legmegdöbbentőbb és legkiakasztóbb volt, a következőként történt:
   Már legalább másfél éve jártam egy helyre istentiszteletekre, mindenki ismerte látásból egymást, ha nem is névszerint. (Ne többszázas tömegre gondolj) Egyszer úgy adódott a lépés, hogy egyik fiúval bemutatkoztunk egymásnak, persze őt is láttam hétről-hétre, csak épp bemutatkozás még nem történt. Rám csodálkozott és azt mondta még soha nem látott itt.
   No akkor nagyon kellett magam moderáljam, hogy ne mondjak valami cifrát. Máig se értem, ha én láttam őt vasárnapról vasárnapra, elmentünk egymás mellett milliószor, akkor ő hogy nem látott még soha engem??
   Ez kábé nekem olyan volt, mintha egy iskolatársának mondta volna másfél év után: Jé, te is ide jársz?
   Szóval furcsák ezek a szelektív hallások, látások, emlékezések. :-DD Amúgy ez az öregecskékre is jellemző, de rájuk másképp. Néha azt se hallják, amit a fülükbe kiabálsz, néha azt is, amit 20 m-re suttogsz.
   Ki érti ezt??

   Törlés
  2. vannak ilyen "csőlátók" Pipulka! sokszor még azt sem látják, ha egy méterrel mész el mellette...tényleg szelektív a látásuk, csak azt látják meg, amit akarnak.

   Törlés
  3. PULYKA
   Elöl ül a pulykakakas,
   megy a gôzös Kanizsára –
   Bécsbe készül,
   tévedésbül
   szállt erre a masinára.

   Törlés
 4. Kedvet csináltál a könyvhöz... Köszönöm. :)
  Legyen szép nyarad!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg érdemes elolvasni, érdekes könyv, két síkon fut a szál: a valóságban és az álmok, a fantázia világában.
   A szép nyár még várat magára, ha lesz egyáltalán, mert a vizsgáim utánra már alig marad szabadságom, de azért köszönöm. :-)

   Törlés
 5. Utána olvastam a könyvnek, egyre jobban izgatja a fantáziám. :)

  Egy kalappal a vizsgáidhoz, azután meg már biztos szép lesz a nyár minden napja...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ÖKÖR
   Nem enyém az érdem,
   hogy ily sokra vittem:
   a Jóisten kegyelmébôl
   lettem ökör itten.
   Kolompnak szavára
   a szívem kitárul,
   de nem ért egy árva szót sem
   kozmopolitául.
   Fejedre is állhatsz
   egyenest vagy srégen,
   nem értheted fájdalmas és
   dacos ökörségem.
   Lehetnék szerbhorvát,
   szlovák, magyar, bosnyák,
   úgy is én volnék a délceg,
   ti pedig a rusnyák.
   Ökörkörökben azt tartanák jónak,
   ha szarva volna valamennyi lónak,
   és élénk vita folyik akörül,
   hogy is mondják a csôdört ökörül.

   Törlés
  2. No, akkor jó olvasást hozzá Vendég!

   Törlés
 6. "Megtartani nehezebb egy nőt mint megszerezni" így hallottam ezt egyszer valakitől. Emlékmorzsáim csak egyetlen párkapcsolatból valók. Jelentősége viszont van minden együtt töltött időnek.

  Egy kalappal a vizsgáidhoz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát örülök, hogy Te így gondolod. De nem csodálkozom egy percig sem, mert ilyen típus vagy. :-) Szerintem is jelentősége van. Én gyűjtögetős vagyok. És nagyon jó visszagondolni a szép emlékekre.

   Törlés
 7. Mindenki gyűjt valamit


  http://ujszo.com/cimkek/kitekinto/2005/03/29/mindenki-gyujt-valamit

  Sztárság és sznobság portáját könnyen átléphető, ingatag kerítés választja csak el. Kim Basinger a kaliforniai Malibuban lévő házát tíz kutyával, tíz macskával és hatvan gumikacsával (!) osztja meg – lelke rajta. A csinos filmcsillag honfitársain csattan Leopold Fechtner élce is: „Rembrandt hétszáz képet festett, és mint a hétezer festménye amerikaiak gyűjteményeiben található.“

  Gyűjtsön azonban bárki bármit is, ha örömét leli kollekciója gyarapításában és rendezgetésében, már nem annyira üres az élete, mint a gyűjtőszenvedélyt nem ismerő embertársaié.

  Van, aki aforizmákat gyűjt. ĺme, egy ide vágó (Steven Wright tollából): „Nekem van a világon a legnagyobb gyűjteményem tengeri kagylókból. Ezeket a világ tengerpartjain szétszórva tárolom. Talán már láttál belőle néhányat.” (m-press)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fiatal koromban sok minden vicket-vackot elraktam, mert fontos volt. Kívülről tudtam rengeteg dátumot, amikor történt valami érdekes az életemben.
   Aztán a macijaim. (nem gumiból)
   Mára már nem vagyok olyan gyűjtögető a tárgyakat illetően, maradnak az emlékek (jók. rosszak), bár tudok örülni egy-egy tárgynak is. Mint pl. Pajtyi sapkájáról az érme, vagy Sanyi sztk-s szemüvege, vagy egy kicsiny rózsafüzér Lacibaráttól. vagy egy égszinkék kő Petitől, vagy egy szép, már agyon nyúzott horgolt párna a tesómtól, vagy egy repedezett, a sok fogdosástól már kifényesedett makk.
   De nekem a tárgyak mindig emberekhez kötődnek, nem úgy mint Kim Basinger gumimacskái. Ettől értékesek.

   Törlés
 8. Dunyhám!

  Olvasom a könyvet... Van benne egy párizsi jelenet, a színház... A szív hídjait nézi meg főhősnőnk a férjével. Én filmen láttam, Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével. Nagy kedvenc, megunhatatlan... Ajánlom figyelmedbe, ha még nem láttad volna.

  VálaszTörlés
 9. Dunyhám!

  Olvasom a könyvet... Van benne egy párizsi jelenet, a színház... A szív hídjait nézi meg főhősnőnk a férjével. Én filmen láttam, Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével. Nagy kedvenc, megunhatatlan... Ajánlom figyelmedbe, ha még nem láttad volna.

  VálaszTörlés

Web Statistics