2016. február 8., hétfő

Ki ez az ember?





Boris néni beteg lett miután megkapta az influenza elleni védőoltást. Mivel állandó ágyban fekvő beteg, mondtam a fiának, hogy feltétlen hívja ki hozzá az orvost, mert gyógyszer nélkül ki tudja meddig elhúzódhat a kórság. Szót is fogadott, de édesanyjának elfeledte elmondani.
Mikor délután mentem Boris nénihez, hüledezve meséli, hogy képzeljem el, bejött a szobába egy ember, a félhomályban ő meg csak nézte, nézte, ki lehet az, annyira ismerős, jaj, annyira ismerős, hol láthatta már? Csak törte, törte a fejét, végül rájött, hogy hát persze, a TV-ben látta, Havas Henrik az!!

De vajon Havas Henrik miért kérte, hogy húzza fel a hálóingjét, mert meg akarja hallgatni a tüdejét?

Maga Boris néni is hahótázott, mikor elmesélte nekem az esetet, de kérte nehogy elmondjam valakinek, mert még véletlen a doktor úr fülébe jut.
Szóval pssszt!





18 megjegyzés:

  1. :DDDDDDD
    jaj, te :DDDDDD

    ennek a Havas Henriknek mindent elhisztek? még azt is, hogy ő orvos?:DDDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ááá, csak ideig-óráig tudja átverni az embert. 90 évesek már nem hisznek el csak úgy ni akármit. :-)

      Törlés
  2. Pipulkaaaaa, csorog a könnyem úgy nevetek :DDDDDDD alig bírtam felolvasni a férjemnek, annyira bruhahahaha :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát gondolhatod, én is mennyire nevettem, mikor mesélte. De hát évek óta nem látta a doktor urat, igaz a TV-t se. :-)

      Törlés
  3. Jó, hogy rájött végül, hogy a Havas az, aki ismerős a tévéből, s nem valami ismeretlennek húzta fel a hálóingjét :)
    Micsoda hatása van a médiának! :)

    Az jutott még eszembe, milyen könnyen válhatnak csalók áldozatává az egyedül élő/lévő idősek. Elég egy határozott fellépés és...
    A történetből nem derül ki, de gondolom, Boris néni nem egyedül volt, amikor történt az eset, ezért szavazott bizalmat a Havasnak :) Jó, hogy nevetni tudott rajta, s a vidám élménye tán még a betegségére is gyógyír volt. Ha nem, hát jobbulást neki! ...és természetesen hallgatok, tőlem nem tudja meg a doktor úr :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony nagyon könnyen vissza lehet élni, de én mindig figyelmeztetem az öregecskéimet, hogy ne engedjenek be senkit, mert sok csaló előfordul. El se tudod képzelni, némelyik néni milyen leleményes, ha baj van. Gondolom az adneralin meglódítja a gondolkodást ilyenkor. Egyikük pl. mikor egy afféle csaló "árus" bement az udvarába, elkezdett kiabálni be a házba a rég halott urának, hogy jöjjön ki, mire el is húzta az illető a csíkot.
      Másikuk meg azt találta ki hirtelen, hogy most ő nem ér rá, mert a fia rendőr, beszaladt a tanácsra, de máris jön haza ebédelni. Pedig ez egy különösen félős, ijedős néni, csak lestem, milyen lélekjelenléte volt.
      Boris néni nem egyedül van, a fiával lakik, csak ő is beteg, de így még elvannak kettecskén, mert kiszolgálja anyukáját amiben tudja, a többit meg mi intézzük. Azért is jó a házi gondozás, mert amíg lehet, még otthon maradhatnak a sajátjukban. De ahogy a történéseket látom, az állambácsi nagyon affelé tendál, hogy megszüntesse ezt a rendszert. Csak fogalmam sincs, akkor mit akar kezdeni a sok egyedül élő öregecskével, mert ugye a gyerekek általában távol laknak, arra még nem szorulnának, hogy otthonba költözzenek, mert otthon még eltötyögnek, de bevásárolni, csekkeket feladni, gyógyszereket intézni már nem tudnak.

      Törlés
  4. Kegyetlen dolog lenne, ha ha a házi-ápolás lehetőségét megszüntetnék - hiszen egyre nő az életben lévő, de azért már segítségre szoruló idősek száma. Persze, ha az idős-otthonokat is "jóbarátok" kezelésébe, tulajdonába akarják esetleg adni, akkor akár érthető is. Ilyenkor érzem, hogy szükség lenne magánkezdeményezésre, valamiféle "embersegítő" mozgalomra, hiszen sajnos a fiatalok tényleg sokszor kényszerű helyzetben vannak, s nem képesek öregjeiket ellátni.
    A szomorú helyzettől elvonatkoztatva, Boris néni sztorija tündéri !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kegyetlen lenne valóban, de sajnos úgy látom errefelé halad a dolog, illetve arra hajtanak, hogy ezt a feladatot is közmunkásokkal végeztessék el, akik nem biztos, hogy értenek az idősek nyelvén, vagy fogalmuk sincs hogyan kell gyógyszert beadagolni, vércukrot mérni, vagy sorolhatnám. Már most év elején egy bizonyos pontrendszer szerint be kellett soroljuk az időseket, volt aki nem érte el a megfelelő pontszámot, és ki kellett zárni a házi gondozásból. Egyelőre főnöknőnk, ezt úgy oldotta meg, hogy ne szóljunk az illetőnek, járjunk hozzá továbbra is, de a rendszerből ki kellett vennünk. De mi lesz, ha több ilyen ember akad?? Járunk majd hozzájuk,mert sajnáljuk őket, de a rendszerben az jelenik meg, hogy van mondjuk összesen két gondozottunk?? Pedig valójában kilenchez járunk? Akkor meg nincs szükség a munkánkra, tehát szélnek eresztenek. Azt hiszem ezt iszonyú kegyetlen módon már előre kigondolták, de adja Isten, hogy ne legyen igazam.

      Törlés
    2. Égnek áll a hajam ettől, amit írtál. Itt a mi utcánkban rendszeresen dolgoznak "közmunkások". Ők azok, akikről már írtam, hogy kiskéssel vakargatják ki a gazt az esővízlefolyó kövei közül. Hát akkor inkább haljak meg, semhogy közülük legyen valaki az ápolóm... ..
      Persze...persze könnyen lehet, hogy a dolgok afelé tendálnak, hogy diplomások fogják hamarosan kapargatni a gazt....

      Törlés
    3. Lassan közmunkások országa leszünk. Legalábbis vidéken biztos. Itt ugyanis nincs esély tovább lépni úgymond a versenyszférába, ahogy azt a kormány szépen kigondolta, mivel nincs versenyszféra. Lépnének örömmel, ha teremtene az állambácsi munkahelyeket. Én is diplomával pucolom a szart, ha már ilyen csúnyán kell fogalmazzak, igaz nem csinálok belőle problémát. Ez van, ezt kell szeretni. :-)

      Törlés
    4. Képzeld el, hogy a rokonságban van olyan pályakezdő diplomás, aki közmunkában bérszámfejt. Na és hol? Az önkormányzatnál. Mert a tudása kell, de megfizetni, na azt már nem! Megérjük talán, hogy a polgármester is közmunkában látja el a feladatát? (Az jobban tetszene.) Az a kormány, amelyik nem tud mit kezdeni az amúgy egyre fogyatkozó kiművelt emberfőivel, és a munkahelyteremtés helyett a rabszolgatartást preferálja, népét veszi semmibe. Jut eszembe, érvényes még a megbízatásom? J Mert szombaton néhány barátommal kimegyünk a Kossuth-térre. Lehet, hogy még Marlennel is összefutunk, nem tudom olvasod-e a blogját (lippaiildikó.hu) szívesen képviseljük az érdekeidet! Te a szíveddel leszel ott, mi szívvel, lábbal! J

      Törlés
    5. Marlent nem ismerem, de csak nyugodtan képviseljetek kézzel-lábbal-fejjel-szájjal-szemmel-bármivel! :-)

      Törlés
    6. Megcselekedtük!Beszámolót a fb-fiókodba küldött, ide hosszú lenne.

      Törlés
  5. Nem értem az embereket! Miért csak a diákoknak van annyi vér a karakánságuk, hogy utcára menjenek? Amíg a sok "egyszerű" ember birkamódra tűr, addig a politikusok kedvükre zülleszthetik ezt a szép országot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet nem vetted észre, de tavaly a szociális szférában dolgozók is az utcára vonultak, de ettől még nem történt semmi, max. kiszúrták a szemünket holmi bérpótlékokkal, amit a médiában úgy adtak elő, hogy hú meg ha mennyivel többet kapunk. Valóban volt aki 40 ezerrel többet kapott, de volt aki kemény 0 ft-tal.
      Tudod onnan messziről lehet prédikálni, de az nem hiteles. Legalábbis a szememben nem. Gyere és állj be a sor elejére, szabad neked is! Vagy ha nem, akkor maradj csöndben ott ahová elmentél és ne tégy szemrehányást az itthon maradottaknak!

      Törlés

Web Statistics