2016. június 20., hétfő

Kertészleány

Tavaly gyalázatosan nézett ki a szőlő, rohadt az egész, még ránézni is rossz volt. Idén, ha Isten is megsegít talán sikeresebb lesz, legalábbis most úgy mutatkozik. Lacibaráttól szoktam szaktanácsokat kérni hozzá, szóval most neki is szeretném megmutatni, hogy állok éppen. :-)
Nagyon élvezem a szőlővel való foglalkozást. Szeretem metszeni, szeretem hegyelni, szeretem tördelni róla a hónaljhajtásokat vagy az egyes leveleket, hogy a fürtök jobban kapjanak napsugarat, szeretem vállamra kapni a Szőrmestertől örökölt őslelet kis táskát, megtöltöm kötözővel és csak megyek-megyek csomózok. Olyan békés foglalatosság, s közben gyönyörködöm benne, büszkeséggel tölt el, hogy lám ni milyen ügyes vagyok, hahaha. Persze lehetek ügyes, ha vacak az időjárás, de mégis olyan jó nézni a leveleket, az alakuló fürtöket. Tán egyedül permetezni nem annyira szeretek. Magát a műveletet már igen, inkább az előkészületekkel van bajom. De ez legyen a legkevesebb, mert amúgy annyira jó érzéssel tölt el az egész szőlőzés. Minap azért jöttem be este 1/2 10-kor a kötözésből, mert már nem láttam rendesen.
Még a végén egyszer tán borkészítéshez is kedvet kapok. :-D


8 megjegyzés:

 1. Mit csinálsz a sok szőlővel, ha eddig nem készítettél bort?
  De jó, hogy más is ennyire élvezi a kertezést.
  Minden alkalommal amikor kimegyek a kertbe úgy nézek körbe mindent mintha először látnám.)))DDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért nem minden részét élvezem a kertezésnek. :-D De a szőlő valahogy különösen klassz. Az ember dereka se fáj tőle, mint a veteményes kapálásától.

   Törlés
 2. Nekem is ez a kérdés jutott eszembe, mint Andreának.

  VálaszTörlés
 3. Kobak nagyon szereti a szőlőt. Sok fajta van, ezek leginkább csemegeszőlők. És Tepertő is szereti. A bornak való néhány tőke termését oda adom Laci barátomnak, aki rengeteget segít nekem ebben-abban.

  VálaszTörlés
 4. Bravó ! Neked a kaszáláson kívül még a szőlőművelés is belefér a 24 órádba ? Vagy arra felétek egy nap nem ennyiből áll ? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos itt is csak 24-ből áll, és mi minden bele kell férjen még a kaszáláson meg a szőlőn kívül, hajajj!:-D Bár én ezerszer inkább a kertben ténykedem, a ház az igencsak rendetlen, szóval minden itt se fér bele a napba.

   Törlés
 5. Szuper nő vagy, hogy még ehhez is értesz :)

  Mindent megcsinálok, de a szőlőhöz sosem nyúlok. Nem is értek hozzá, igaz nem is akartam megtanulni, meghagytam a páromnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megtanulom lassacskán, és közben rájövök, hogy ez a legélvezetesebb kerti munka. :-) Tényleg sokkal könnyebb mint a fákat metszeni, vagy a veteményessel babrálni, menne ez neked is mint a szélvész.

   Törlés

Web Statistics