2016. augusztus 21., vasárnap

Papa és lányai




A múltkor, mikor oda értem apumhoz, már hatalmas-szó szerint hatalmas :-D- lista fogadott az asztalon, mi mindent kell vásárolni a boltban, a zöldségesnél, a péknél, a virágosnál.
A műtétje előtt elintézett ő minden ilyesmit, mert 82 évesen is bicajra pattant, aztán irány. Most a kissé rozoga, csálé, az ülésre húzott békebeli svájcisapkás bicajt egyelőre csak én használom.
Egy körrel el se tudtam intézni a bevásárlást, mert volt a listán 5kg krumpli, 2kg alma, nagy csomag wc papír, az unokájának több doboz üdítő, szóval megindult a szállítás.
A boltban a kasszás hölgyike, mivel több ezer ft-ért vásároltam, kérte, hogy adjam meg a számom, mert sorsolás lesz. Hirtelen zavarba jöttem, aztán mondtam, hogy akkor apu számát diktálom le, mert neki vásárolok.
A hölgyike, vagyis Zsuzsi rám néz, aztán felcsillanó szemmel kérdi:
-Te vagy a Sanyi bácsi lánya? Hogy van? Még egy ilyen jókedélyű ember nincs  a világon! Mindig olyan szépen beszél rólatok, hogy neki mennyire jó két lánya van.
Én csak álltam ott meghatódva. Tudom mennyire szeret minket apu, de ő az a fajta, aki ezt nem igazán tudja az érzelmeivel vagy a szavaival kimutatni. Nem is gondoltam, hogy velünk dicsekedhet a boltban, s ha ez ennyire megmaradt Zsuzsiban, bizonyára nem egyszeri esetről volt szó.
Teletömtem a bicaj kosarát, felgumipókoztam az óriás csomag wc papírt, hátamra csaptam a dudori zsákot és büszkén tekertem hazafelé. :-)
Mikor tesómnak elmeséltem az esetet telefonon, morgolódva jegyezte meg: Jaj ez a Papa, hát nem tudott ilyen nagy vásárlásokkal megvárni, míg én megyek kocsival?

Hiába na, szeret engem, edzésben akar tartani. :-D








8 megjegyzés:

  1. Nem tudom, teszel-e el ilyen cetliket.... Semmi értéke nincs .....másnak. Nekem van pár, hajtogatásánál már szétszakadt nagymama-anyu írásom. 10-20-30 év után kincsek...
    Egyébként: akitől kérnek, az még számít valamit. Akitől már nem is kérnek, ....hát, az le van írva, elfelejtve....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyne tennék! Nemhogy a szüleimtől, de még a gondozottaimtól is. :-) Ezek nekem örök emlékek.

      Törlés
  2. Tüneményes család vagytok!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Besenyő család-mondjuk magunkra időnként röhögve. :-D

      Törlés
  3. Olyan aranyos lista! :) de édes, még azt is odaírta a tésztákhoz, hogy melyik 'márkájú' kell :))

    Nekem Nagymamámtól a régi recepteken van írásos emlék. Még ma is látom, ahogy kanyarította a betűket, nagyon szerettem nézni ahogy írt.
    Anyának meg gyöngybetűi vannak, mindig arra vágytam, hogy olyan szépen tudjak írni, de nem sikerült :D pocsék kézírásom van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tesóm szokta mondani viccesen, hogy csak olyan félve meri elővenni ezeket a "hatalmas" listákat a tescoban, nehogy hülyének nézzék, mikor kitekeri, mint valami pergament. :-D
      Hát apunak kétkezi munkás lévén nem sok dolga volt életében az írással, de azért az igyekezet megvan. :-)

      Törlés
    2. Pipulka, ezen most nagyon nevettem, amit a tesód mondott :D

      Törlés
    3. Gondolhatod! :-D Van, hogy nagyobb a lista, és ezek az aranyos ákombákom betűk. De egy idegen ha rápillant.... :-D

      Törlés

Web Statistics