2017. július 25., kedd

Hétvége Örvényesen





Hirtelen elhívtak a Balatonra, én meg kis töprengés után igent mondtam. Nem vagyok egy strandolós típus, sőt nagyon nem, de gondoltam hátha ez is lendít a jelenlegi állapotomon. Mégis egy kis levegőváltozás.
A Balatont én ősszel szeretem, mikor már csendes és üres, mikor bezárnak a lángososok, kiürülnek a strandok és alig kóvályog valaki az utcákon. Egyszer nagyon rég, Benyó cimborám jóvoltából akadt módom néhány október eleji szép napsütéses napot tölteni a tónál, az felejthetetlenné vált.
Most épp főszezon, az emberek fekszenek a parton mint a heringek, nekem ettől inkább a hátam borsózik, mintsem tetszene, de a tó maga szép, úszni jól esik, három napot igazán kibírok, szóval belevágtam.
Örvényes egy csepp település az északi parton nem messze Tihanytól, itt történt a hétvégézés egy kis aranyos, családias kempingben, ahol Erzsi néni a tulajdonos is rendkívül kedves volt. Mindenkivel szívesen beszélgetett, szinte a családtagjainak tekintette a nála megszállókat és igyekezett teljesíteni a kívánságokat.
Ami a strandra kimenve teljesen meglepett, hogy szabad strand volt, komolyan én azt hittem, hogy ilyen már nem is létezik a Balatonon. Ráadásul szépen rendben tartott, helyes kis játszótérrel, biztonságos lépcsőkkel, hatalmas árnyas fákkal.
Volt hát úszás nappal sok ember közt, majd este kacsatársaságban-ezt ezerszer jobban élveztem, hápogtam is folyamatosan a kacsáknak, amin időnként meglepődtek-, volt szörfözés, ahol én csupán utasként hasaltam a deszkán és teljesen új élményként élveztem ezt a suhanást, volt lakókocsiban alvás- ami az én sátorhoz szokott lelkemnek elég fullasztó vállalkozásnak bizonyult-, volt bicajozás Balatonfüredre -máskor nem fogok 22 km-t rövid szoknyában lebicajozni, mert szétdörzsölte a seggöm az ülés :-D -, volt fagyizás a füredi korzón, sétafikáló emberek bámulása közben-, volt borozgatás, főzőcskézés, volt zegzugos horgászhelyek felfedezése, volt igazi vagány, amolyan csak kirakatokban vagy képeken látott hatalmas objektívvel rendelkező fotómasinán tanulás-alig mertem kézbe venni, aztán meg alig bírtam tartani :-D-, volt még modellkedés is, bruhahaha, én voltam a modell, és mondhatom alaposan leizzadtam közben, elég kemény meló. Szóval volt egy csomó minden amit még életemben nem csináltam, ideje volt hát a nagy L betűt mindjárt betöltve bepótolni.
Köszönet a nyaralásért!!! 

























































10 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó!!! Úgy látszik, még a nyüzsis Balatonon is meg lehet találni a nyugis helyeket.
    Azért remélem, majd a modellkedésed eredményét is megmutatod, ha megkapod.
    Az utolsó előtti mondat nagyon talányos. Először azt hittem, valami üzenet valakinek, amit csak az ért, akinek szánod, aztán leesett :)...és egyetértek. Annyi minden van még, amit érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A modellkedés sikerességéről nagyon-nagyon nem vagyok meggyőződve, igyekeztem én x lábbal pózolni, meg a hajam előredobni az útmutatásnak megfelelően, meg az olvasó szemüvegemben rohadt szexisnek tűnni, de leginkább csak vihogtam mint a nyári alma és azt hiszem nem lesz itten végül semmi mutatnivaló, hihihi.
      Szóval nagy L-el egyetértesz, van még kipróbálnivaló ennyi évesen is. :-D Neked feltételek nélkül hiszek barátosnőm!

      Törlés
  2. /Én se vagyok strandolós fajta.:) /

    Hú,az a házikó!!!!!!! Ja,de nem abban laktál,de kár.:)
    Olyan fotókat hoztál,hogy kedvem támadt a balatonozáshoz. Eszméletlen szép képek!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a házikó közvetlen a kemping mellett volt.
      Ha az embernek van valami dugi vízparti telke, akkor mondjuk nem is olyan rossz az a strandolás. :-D Láttunk ilyeneket, azon a kis egyszemélyes sikátor-ösvényen lehetett eljutni oda, ami az utolsó két képen van. Alig bírtuk áttolni a bicajokat. :-D

      Törlés
  3. Büszke lehet a Balaton, hogy megszerettette magát Veled! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Balaton gyönyörű, vele nincs nekem bajom, sőt! Mikor estefelé csak te úszol befelé a tükör sima vízen meg a kacsa család...hmmm, mint a selyem.

      Törlés
  4. Minden évben kellene neked 2 ilyen laza hát, mint ez a pár nap volt...Kellene ez valójában mindenkinek - mégis oly keveseknek adatik meg.
    Jó volt olvasni örömteli visszaemlékezéssel megírt soraidat !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek kellene legalább egy ilyen hónap. És a szabiból még kis is futná, no de ki mehet el egy hónap szabira? :-D

      Törlés
  5. Mindig ámulok-bámolok a fotóidon, hogy milyen szép, hangulatos részleteket tudsz felfedezni.

    Legalább egy kicsit el tudtad feledni a sok rosszat ott Örvényesen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokat számított, de bevallom őszintén még sokat sírdogáltam közben időnként. Majd csak elmúlik az is szép lassan....
      Ilyen szurkolótábor mellett muszáj. <3

      Törlés

Web Statistics