2019. augusztus 11., vasárnap

Mentő hadművelet
Kobakom észrevett egy verebecskét az udvaron a lavórban fürdőzni. Aztán kiderült, hogy nem fürdőzik a lelkem, hanem még fiatal madárka és hiába próbál, nem bír kijönni a vízből. Gyorsan kimentettük, kiraktam a napra, de annyira remegett szegényke, hogy inkább a ruhámba csavartam és dédelgettem. Ott láthatóan jobban érezte magát, de be-becsukta apró gombszemét, féltem, hogy kihűlt, s még ott hal meg a kezemben. Uzsgyi be a fürdőszobába, elő a hajszárítót! Verebecske az ujjamba kapaszkodva némán és mozdulatlanul tűrte a műveletet, míg szépen meg nem száradt mindenhol a ruhácskája. Gondoltam még kicsit melengetjük puha rongyban, de a szobában szárnyra kelt. :-) Így hát kivittem az udvarra, s bátran útnak is indult a tenyeremből a kert felé.

Sok madárka tanyázik idén nálunk. :-) És ennek úgy, de úgy örülök!
Figyelnem kell a vízállás magasságára!


10 megjegyzés:

 1. Jó, hogy észrevettétek! így legalább megmenekült.

  nekem egy óriási cserépalátétben van víz kitéve nekik, meg egy kiszuperált serpenyőben :) tettem bele egy követ is, mert olvastam valahol, hogy arra meg a méhecskék szállnak rá és úgy isznak a vízből.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az madáritató lavór nekem is úgy van, de ez a kuyák ivólavórja volt. :-)

   Törlés
  2. Akkor kis mafla volt, hogy a kutyák itatóját választotta :)

   Törlés
  3. Gyerekmadár, hát még nem tudja a nagyvilág dolgait. :-)

   Törlés
 2. Legutóbb galambunk volt, előtte egy kis cinke... Mindegyikük gyógyultan távozott.
  Szeretem őket. Munkahelyen fecskecsaládunk van. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam is galamb járt előtte, egy postagalamb. :-) Ott tanyázott tán egy hónapig is.

   Törlés
 3. Szegényke... lehet hogy repkedés közben elfáradt, igy került az itatóba...Szerencséje volt...Mi is már nagyon sokszor mentetünk meg madarakat, mert elfáradtak és a földön találtak menedéket...Alex is fogott már, bevitte a fészkébe ahol aludni szokott, de még nyálas sem lett...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem inni mehetett és belecsúszott, de túl meredek a lavór oldala.
   jaj, akkor Alex nagyon tündéri. Sajnos az én kutyáim nem ilyen óvatosak. :-(

   Törlés
 4. Milyen bizalommal ül meg a kezedben a verébfióka! Csak egy élete van - és azt Nektek köszönheti. :) A tollaiban gyönyörködöm, az árnyalatokban, a mintákban, a természet és Isten nagyon tud! :)
  Luca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talán valahol érezte, hogy segíteni akarunk neki. Amint megszáradt, rögtön szárnyalt. :-) Igen, én is csodáltam a tollazatát, miközben szárítgattam. Amúgyis nagyon szeretem a madártollakat. ha találok az erdőn vándorlás közben, mindig a copfomba tűzöm őket. A legtöbbször ölyv vagy harkály tolla kerül elém, de találtam már macskabagolyét is.

   Törlés

Web Statistics