2019. augusztus 11., vasárnap

Mentő hadművelet




Kobakom észrevett egy verebecskét az udvaron a lavórban fürdőzni. Aztán kiderült, hogy nem fürdőzik a lelkem, hanem még fiatal madárka és hiába próbál, nem bír kijönni a vízből. Gyorsan kimentettük, kiraktam a napra, de annyira remegett szegényke, hogy inkább a ruhámba csavartam és dédelgettem. Ott láthatóan jobban érezte magát, de be-becsukta apró gombszemét, féltem, hogy kihűlt, s még ott hal meg a kezemben. Uzsgyi be a fürdőszobába, elő a hajszárítót! Verebecske az ujjamba kapaszkodva némán és mozdulatlanul tűrte a műveletet, míg szépen meg nem száradt mindenhol a ruhácskája. Gondoltam még kicsit melengetjük puha rongyban, de a szobában szárnyra kelt. :-) Így hát kivittem az udvarra, s bátran útnak is indult a tenyeremből a kert felé.

Sok madárka tanyázik idén nálunk. :-) És ennek úgy, de úgy örülök!
Figyelnem kell a vízállás magasságára!










10 megjegyzés:

  1. Jó, hogy észrevettétek! így legalább megmenekült.

    nekem egy óriási cserépalátétben van víz kitéve nekik, meg egy kiszuperált serpenyőben :) tettem bele egy követ is, mert olvastam valahol, hogy arra meg a méhecskék szállnak rá és úgy isznak a vízből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az madáritató lavór nekem is úgy van, de ez a kuyák ivólavórja volt. :-)

      Törlés
    2. Akkor kis mafla volt, hogy a kutyák itatóját választotta :)

      Törlés
    3. Gyerekmadár, hát még nem tudja a nagyvilág dolgait. :-)

      Törlés
  2. Legutóbb galambunk volt, előtte egy kis cinke... Mindegyikük gyógyultan távozott.
    Szeretem őket. Munkahelyen fecskecsaládunk van. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is galamb járt előtte, egy postagalamb. :-) Ott tanyázott tán egy hónapig is.

      Törlés
  3. Szegényke... lehet hogy repkedés közben elfáradt, igy került az itatóba...Szerencséje volt...Mi is már nagyon sokszor mentetünk meg madarakat, mert elfáradtak és a földön találtak menedéket...Alex is fogott már, bevitte a fészkébe ahol aludni szokott, de még nyálas sem lett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem inni mehetett és belecsúszott, de túl meredek a lavór oldala.
      jaj, akkor Alex nagyon tündéri. Sajnos az én kutyáim nem ilyen óvatosak. :-(

      Törlés
  4. Milyen bizalommal ül meg a kezedben a verébfióka! Csak egy élete van - és azt Nektek köszönheti. :) A tollaiban gyönyörködöm, az árnyalatokban, a mintákban, a természet és Isten nagyon tud! :)
    Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán valahol érezte, hogy segíteni akarunk neki. Amint megszáradt, rögtön szárnyalt. :-) Igen, én is csodáltam a tollazatát, miközben szárítgattam. Amúgyis nagyon szeretem a madártollakat. ha találok az erdőn vándorlás közben, mindig a copfomba tűzöm őket. A legtöbbször ölyv vagy harkály tolla kerül elém, de találtam már macskabagolyét is.

      Törlés

Web Statistics