2020. április 25., szombat

Ilyen volt az április a kertben







Sárma





Szilva




Szilva





Szilva








Öntözővíz a pléh kádban





Kerekrepkény












Birsalma



Alma





Birsalma




Nektarin




Nektarin




Az énekes rigó fáradhatatlanul fújja a nótát szinte álló nap




Meggy




Meggy





Meggy




Szilva





  Rozsdafarkú mama gondosan melengeti a tojáskákat a teraszon





Őszibarack




Érdeklődés a méhecske hotel táján





Zelnicemeggy




10 megjegyzés:

  1. Mondtam már, hogy csodálatos fotókat készítettél? Minden egyes felvétel díjnyertes az én szememben ❤️😍🤗

    Már azon szomorkodom, hogy mindjárt vége ennek a sok csodának 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretem ezt a rövid időszakot, mikor menyasszonynak öltözik a kert. Sajnos már vége is, még az alma, birsalma tartja félig magát, s már csak a naspolya van hátra, ő az utolsó koszorúslány.

      Törlés
  2. Milyen eszközzel készültek a képek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Alinda, a két kezemmel, bruhahaha. No jó, viccet félre, de mint a melóhelyen szoktuk mondani, enélkül nem élhetők túl ezek a mostani napok. :-) Szóval egy kis Lumix masinám van, tavaly vettem használtan és nagyon megszerettem. De azért használom a kis régi gyufásskatulyámat is, de most ezek között ha jól emlékszem egy se készült azzal.

      Törlés
  3. Annyira gyönyörű!!!
    Nekem mindig ez a haikud jut eszembe a virágzó gyümölcsfákról:

    Álmodik a kert,
    illat-nyoszolyában ring
    kibontott hajjal.

    Ezt is nagyon szeretem, akár csak a képeidet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, igen, ez a haiku valóban ehhez az időszakhoz való, és nekem is az egyik kedvencem. :-) Közben már kizöldültek a fák. De majd most jön a bodza az udvarban, a kitartó dalnokom fája. :-D Most már majd próbálok figyelni, hogy valami mindig virágozzon a kertben a méhecskéknek. Ültetek sok büdöskét, dísznapraforgót, kardvirágot,hajnalkát meg majd a krizantémokat is.

      Törlés
  4. Ha minden virágod megmarad és a házacskával rendelkező méhek is dolgoznak rajta, akkor bő termésre számíthatsz. Hol vetted a méhecske-házat ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sajnos a kajszi teljesen lefagyott, épp virágban voltak a fák, mikor jött az éjszakai -7. Pedig három is van, különbözőek, sok lekvárt, befőttet raktam el és még pályinkára is jutott. Hát idén nem lesz. :-( A méhecske házat én csináltam maradék fadarabokból és nádból. 10-es és 8-as fúrófejet használtam, de lehet kisebbeket is. Az eddigi tapasztalat szerint a nagyobb lyukak kelendőbbek. Tavasz elején elfoglaltak néhány szobácskát, szépen be is tapasztották, de most nincs annyira mozgás. Igaz, így is olvastam a Madártani Egyesület oldalán, hogy a legnagyobb kereslet először van. Több helyre raktam ki fadarabokat, aztán a legnépszerűbbre hordtam a többit is.

      Törlés

Web Statistics