2013. október 28., hétfő

Franci nene

Hát ugye azért az nem mindennapi esemény, hogy valaki 100 éves legyen. Főleg egy ilyen kicsi falu szülöttjeként. Pedig Franci nenéről igazán nem mondható el, hogy könnyű élete volt, mert az első ura a háborúban maradt el, a második, hát az olyan volt, na...amilyen, a lányát eltemette, egész életében dolgozott, kapált, kaszált, vasvillázott, szekeret rakott, kocsit hajtott.  Kicsit ugyan már nagyotthall, de szemüveg nélkül olvas, magára mos, tán még tavaly is kapirgált a kertben, édes és mostoha unokáit, dédunokáit megkülönböztetés nélkül szereti, támogatja.
Hát rittyentettek is neki olyan ünnepséget, hogy na. Az egy dolog, hogy a család (vagy 60 ember minimum) összeült vacsorára, de a falu a templomban külön misét tartott az ő tiszteletére, megjelent aki élt és mozgott, Caritas, Hagyományőrző Csapat viseletben, polgármester úr díszoklevéllel, de még Harrach Péter is, a képviselőnk.
Mikor ez utóbbi köszöntötte Franci nenét, ő emigyen válaszolt:
-Maga kicsoda?
Franci nene itt látható a harmadik képen, ő a fekete ruhás:

http://pipulka.blogspot.hu/2013/09/kepes-geza-igen-de.html4 megjegyzés:

 1. Szép kort megélt a néni.
  A fekete ruhás híresség gondolom a megkülönböztetés nélküli szeretetet és támogatást ment tanulmányozni.

  VálaszTörlés
 2. Óó! Ez igen! Nem látszik meg a nénin a 100 év. Jó egészséget kívánok neki!

  VálaszTörlés
 3. Tényleg nem látszik rajta.. Kívánom neki, hogy még jó pár hosszú és boldog éve legyen... Nagyon tisztelem az ilyen öregeket. :-)

  VálaszTörlés

Web Statistics