2014. január 23., csütörtök

Valami van a levegőben





Nem értem én ezt.
Hogy mi a túró van??

Suhanok a folyosón a főnökasszony irodájából kifelé, tovább a dolgomra, mikor összetalálkozom az egyik kedves demens néninkkel, aki ott áll szobája ajtajában. Ahogy mellé érek, nagy nyugodtan rám emeli szemét, jól megnéz és kijelenti:
-Szép vagy!



10 megjegyzés:

  1. Előbb-utóbb csak elhiszed... hogy nem a levegőben van, s nem is a levegőbe beszélnek. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már megtaláltam a dolog nyitját. :-)) A copfjaimmal az ifjúságukat juttatom eszükbe- akkor így hordtták falun-, s arra általában mindenki szívesen emlékszik, az idő mindent megszépít

      Törlés
  2. Válaszok
    1. De, hidd el, hogy így van. Totál biztos vagyok benne.

      Törlés
    2. Igaz. És pont ennyire igaz az is, amit mondanak: szép vagy.

      Törlés
  3. "Szép az, ami érdek nélkül tetszik"
    Én egy demens néni véleményét nem kérdőjelezném meg :)
    Egyébként, szerintem is szép vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is kérdőjelezem meg Jolika néni véleményét. :-) Ő az egyik nagyon leépült társát is szépnek látja. Olyan szeretettel gondozgatja, mintha a lánya lenne, úgy hívja őt: Rigókám. :-)))
      Néha már le kell állítanunk, annyira túlgondozgatja. :-)

      Törlés
  4. A szépség belülről fakad, és nem (csak) a formák adják. Valószínűleg jóban vagy magaddal mostanában. És ez a belső szépség kiül az arcra, sugárzik a szemekből, és ha magadat szereted, akkor elkezd szeretni a világ. És akkor jönnek a visszajelzések. Ne tiltakozz! Örülj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tiltakozom én. Sőt azóta újabb eset is történt, csak már le se írom, mert tényleg dicsekvésnek fog hatni. :-D
      A fonott copfjaim mindig is nagy téma volt az öregecskéknél, de általában csak náluk, hát ezért tudom olyan biztosra, hogy nosztalgiáznak.
      A fiatalabbak inkább csodállkozni szoktak,-főleg mikor még fodrász voltam-, hogy egyáltalán nem úgy hordom a hajam, mint ahogy a fodrászok szoktak a legújabb trendek alapján frizurázkodni. Ezt nem tudták hová tenni. Szerintem mindig azt várták, hogy egyszercsak megjelenek valami divatos, melírozott, beszárított, vaxxal, rögzítővel belőtt frizuval. :-)

      Hogy jóban lennék magammal, azért történne? Nem, nem hiszem. Voltam már jóban magammal, de most épp nem jellemző annyira. Az emberek nem azt látják rajtam, hogy magamat szeretem, hanem azt, hogy őket szeretem. A visszajelzések száma akkor sem volt semmivel se több, mikor nagyon-nagyon jól éreztem magam a bőrömben.

      Törlés
  5. Az jutott eszembe, ahogy olvasom ezt az utolsó kommented, hogy a Szeretet talán "tárgyatlan". Úgy értem, a szeretet az csak úgy van, nem okkal és nem ragaszkodik helyhez, időhöz és talán emiatt még annak sincs jelentősége, hogy Te azt érzed, hogy másokat szeretsz és nem pedig magadat. Talán mert a szeretet: tett.:) És mások a szeretetet látják rajtad, nem pedig azt, hogy kit szeretsz.:)
    Nahát! Te fodrász is voltál?:) Hogy nem találtam ki a frizurádból?:DD

    VálaszTörlés

Web Statistics