2015. június 4., csütörtök

Cseppek


Nagyon szeretem az apró boldogság-cseppeket. Megfényesítik a napomat, felemelnek. Tegnap és ma is kaptam belőlük.
Tegnap nyírtam a füvet, nagy hanggal brüngőzött a gép, ennek ellenére kis mozgolódást vettem észre tőlem úgy 1-1,5 m-re a fűben. Jobban odafigyelve teljesen elcsodálkoztam, mert egy kis tengelic matatott, nézelődött ott, láthatólag cseppet sem félt tőlem, bizalommal kukucskált. Nagyon megörültem neki. Csak mikor egész közel léptem, akkor röppent fel a közelben lévő drótra, de onnan is tovább szemlélődött. Még bizonytalanka, kicsit setesuta volt, a kutyától sem ijedt meg igazán.
Átlavírozott a naspolyafára, onnén az almafára. Én pedig elbűvölve, széles vigyorral néztem.
Mennyi minden veszély leselkedik egy ilyen csepp madárkára, mégis milyen bizalommal, félelem nélkül indul el a nagyvilágba.

Ma épp a hegy alatti, patakmeni úton karikáztam, mikor közel a fejem fölött áthúzott egy gólya. Errefelé nemigen vannak fehér gólyák, de ez mégis az volt. Fogalmam sincs hol lehet a fészke, de már tavaly is láttam őt, vagyis gondolom csak ő lehetett. Akkor épp egy jól megtermett siklót kebelezett be pontosan ugyanitt. Hihetetlen látvány volt. Glugy-glugy-glugy, s már le is nyelte az egész siklót egészben két másodperc alatt.5 megjegyzés:

 1. Ezek olyan megállásra késztető pillanatok. Én is szeretem nézni őket.
  Tegnap egy rigót figyeltem, ahogy próbálta elvezetni a macskát a fészek környékéről. Azt a kitartást (és hangzavart)!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor érted miről beszélek. :-)
   A rozsdafarkú is nagyon kitartó tud lenni ha fészekőrzésről van szó. Meg mikor hívogatja kifelé a fiókákat.

   Törlés
 2. Minden madár nagyon védi a picijét..Nálunk már lassan nem lehet az udvara kimenni, mert
  mindig van tanuló fióka...sokszor szinte rikácsol a rigó félmétere tőlünk... nem egyszer bezavarta még a cicát is...Palatetőn pihent a kis rozsafarkú..., mi meg néztük és fotóztuk...Jött a mamája, szinte nekünk jött... és azt a hangot...

  Szép hétvégét...!!!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nektek is szép hétvégét Vera!
   Ma reggel is kinn ültem a nyugágyban, nem messze Bödön cica napozott, hozzám Tepertő törleszkedett, fenn a dröton meg fölöttünk rozsdáska nézelődött. Nem szólt semmit, csak szemlélődött. :-)

   Törlés
 3. Sosem felejtem el, mikor még a teraszunkon fészkelt a rozsdafarkú és kiröpült egy fészekalja, az egyik kis fióka ott libegett a ruhaszárító madzagon. Egész közel mentem hozzá, óvatosan felé nyúltam és csodák csodája! megsimogattam a pihés kis fejét. Először azt hittem, biztos beteg, hogy nem röpült el...de nem. Olyan bizalommal nézett rám a kis gombszemével! :) ott beszéltem hozzá, imádtam a pillanatot :)
  Majd egyszer csak husss, elszállt.

  soha nem tudnám bántani őket, nagyon-nagyon szeretem.

  VálaszTörlés

Web Statistics