2016. szeptember 12., hétfő

Bozótjáró Hubával





Ma szabadnapos voltam, s miután délutánig kisebb-nagyobb megszakításokkal egyhuzamban aludtam, ideje volt nap végére menni egyet. Végül három és fél órás sétára sikeredett. Olyan helyre mentünk, ahol már rég nem jártam, emlékeztem, hogy errefelé sok-sok őszi kikerics virít.
Hol bozótosokban csörtettünk, ahol csupán a vadak nyomát tudtuk követni, hol széles földúton baktattunk, de azt hiszem mindketten jól éreztük magunkat. Huba bundája, nekem pedig a cipőm és nadrágom dugig lett az apróbojtorján ragaszkodó magjával, de csuda se bánja!
Látni ugyan nem láttuk, de hallottuk a vadak mozgolódását a sűrűben, megcsodáltuk a délutáni fényeket, virágot szedtünk és sokat fényképeztünk.



Akárcsak egy sátor




Faliszőnyeg








Járt utat a járatlanért.... (no ez kutyáéknál nem mindig van így, főleg ha szöszölés hallatszik a bozótból)







Gyönyörűséges szeptemberi fények









Az árnyas hely miatt az kikericsek itt irdatlan hosszú szárat növesztenek, a legtöbb annyira hosszút, hogy egyszerűen elfeküsznek a földön. Persze lehet, hogy csak bepálinkáztak. :-D




















Na, indulunk már tovább?




Egy útszéli stoppos lesi a forgalmat








Még mindig leltem dunai szegfűt is




Egy rozzant magaslesről, amit véletlenül találtunk egy elhagyatott helyen, lekukucskáltam a szomszéd falura. Huba idegesen nyüszögött míg fenn voltam, képtelen volt elviselni, hogy nem tud utánam jönni, bárhonnan is kerülgeti a tákolmányt.




Indulás haza!




Sajt




És most, miközben a bejegyzést rendezgetem, az ablakon behallatszik a Gomb-hegyről a szarvasok bőgése. Harmadik napja gyönyörködőm bennük a paplan alól. :-)




16 megjegyzés:

  1. Gyönyörű fények és színek!
    Kedvenc képem a keréknyomban járó Huba. :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű!
    Nemár....:) Feléd már hallatszik? Vajon meddig bőgnek?

    VálaszTörlés
  3. Lassan tényleg vége lesz a nyárnak és mégis mennyi szépség virít ! Meglepett, hogy már nyílik a kikerics... el kell mennem nekem is akkor kedvenc helyemre, ahol a réten több a lila kis virág, mint a fű.Nem tudom megunni a fényképezését.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is korainak tűnik, legalábbis én októberben szoktam fényképezni. Nem is lehet megunni. :-)

      Törlés
  4. Micsoda fotók!!!!!!Huba gyönyörű kutya,vele én is bátor lennék elcsatangolni.:)
    Nézz be hozzám,mert nem bírom kivárni,hogy nem találod meg,amit neked írtam a blogomon.:)))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem egyelőre inkább ő bátor velem elcsatangolni. :-D
      Juj, máris megyek hozzád! De izgi!

      Törlés
  5. annyira felvillanyozódtam a képeid láttán, hogy gyorsan akartam írni, mennyire szépességes már megint minden fotód...de aztán megláttam az előző hozzászólásokat, és letettem a mondandómról: előttem már mindenki elmondta ugyanazt, amit én is akartam.

    de imádlak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem baj, ha többen is elmondjátok, sőt! :-D

      Törlés
  6. Annyira- de annyira szép fotók...és hogy megláttad....Huba szépséges lett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Verocska! :-) Valóban szép kutyus lett Hubából, mindenki ezt mondja. A rosszalkodásokat viszont még nem nőtte ki, a névnapomra kapott gyönyörű cserép ericát pl. apró darabokra szaggatta másnapra. Nagyon szomorú voltam emiatt. Van amiről pedig világosan tudja, hogy nem szabad, mégis újra meg újra megcsinálja, bármennyire szidom is le. Utána borzasztó szégyenkezve néz rám, de mégis megcsinálja. :-)

      Törlés
    2. Teljesen megértelek... Szintén zenész... Megyek ki és már megy is a helyére, tudja, hogy kárt csinált...Még sosem kapott...Most per pillanat a levél kaktuszomat rágicsálja... csonkitja...Öntöző cső is oda...Ma kaptam egy doboz árvácskát, letettem a földre,gondoltam ,mig megebédelünk jó helyen lesz...de eszembe jutott hátha...... és tényleg...már egy virágot le is harapott...
      Nem véletlen szokták mondani, vagy kutya, vagy kert...De én mindkettőt szeretem...

      Törlés
    3. Hát ez az! Én is mindkettőt akarnám. :-D

      Törlés
  7. háááát....csak sóhajtoztam a képek láttán. Irigyellek :)))

    Nagyon régen voltam túrázni...júliusban, Kárpátalaján...nem most volt. De ha minden jól megy, hétvégén a Tisza töltésén kerékpározok :) az is valami! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyne volna valami a bicajozás is! :-)
      Ez se igazán túra volt, inkább csak egy nagy séta.

      Törlés

Web Statistics