2017. augusztus 13., vasárnap

Barátnős gyógynap Bogival





Nem csupán a túrákkal igyekeztem tenni a fölerősödésért, hanem jó kis barátnőzéssel is, hisz Bogi megígérte, hogy eljön hozzám. A kórházban többször is meglátogatott, és ez annyira jól esett.
Most végre egész nap együtt lehettünk, amit alaposan ki is használtunk.
Először lementünk a gázlóhoz kavicsokat gyűjteni, ugyanis Bogi az oviból, ahol dolgozik hozott néhány festéket, meg nekem is akadt otthon pár régi tubus., csodák csodája a legtöbb még működőképes állapotban.
A vödörnyi kővel megérkezve lepakoltuk a teraszon az asztalt és berendeztük festőműhelynek. Órákig elbabráltunk, és mindketten rendkívül élveztük a kreativkodást. A neten is rengeteg ötletet lehet találni, ha valaki hasonlóra adja a fejét. Igaz ahhoz, hogy teljes legyen a kép még be kéne egy-két dolgot szereznünk, pl. kontúrt, de még így is nagyon klassz volt festegetni.


































Nagyon meleg nap volt, így ebéd után kivonultunk a helyi strandocskára, ahol hétköznaphoz képest  meglepően sokan voltak. Általában tök hideg a víz, én nem tudok sokáig benne lenni, de most a hőségek miatt langyossá vált. Lubickoltunk, napoztunk, dumáltunk, bámultuk az embereket, különösen egy családon nevettünk sokat, akik vizibalettet játszottak. Valaki csinált egy mozdulatot a többieknek meg utánozni kellett. Fölényesen az apuka vitte a pálmát, alig győztünk vihogni.
Szinte zárásig maradtunk.







Az este sem telt tétlenül, mikor enyhülni kezdett a meleg, megraktuk a tüzet a kert végében és szalonnát, kolbászt sütögettünk.Egészen sötét éjjelig kinn maradtunk. Huba természetesen folyton ott lábatlankodott körülöttünk, volt, hogy hosszában elnyúlt Kobak mellett a szivacson és úgy feküdtek átkarolkozva.





Bogi sajátos,, újságpapíros, mosogatáskímélő módszere a sütögetésre. Azt mondta anyukája mindig így csinálta. Lehet be fogjuk ezután vezetni? :-D





A téli tüzelőt Kobakkal már rég behordtuk a szín alá, most ki is próbáltuk, hogy viselkedik. Nagyon vagány parazsunk lett.














A mécsesek fényénél is még sokáig kinn maradtunk, iszogattuk a borocskát, beszélgettünk, amíg csak végleg el nem álmosodtunk. Micsoda szuper nap volt ez is, micsoda igazi nyaralós nap!






10 megjegyzés:

  1. Pipulka, valami eszméletlen jók azok a festett kavicsok :))) nagyon tetszik!!! :)ügyesek vagytok <3

    ...kb. 10 kg kavicsom van, festhetnék bőven én is, de az ihlet, az a várva várt ihlet valahogy elmarad... :)

    a szalonna meg úgy a jó, ahogy Bogi csinálja, újságpapíron! :) gondold már el milyen környezetkímélő, se tányér, se mosogatószer stb. szóval úgy jobban esik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így ketten sokkal érdekesebb és hangulatosabb volt festeni. Egyedül lehet én se állok neki. Bogival már máskor is kreatívkodtunk együtt.
      Az újságpapíros módszer nagyon vagány, mindenképp bevezetjük. :-D

      Törlés
  2. Pipulka így olvasva, - az írásodon teljesen átjött ez a kellemes életérzés - és látva a festett kavicsokat, valamint a sütőgetést, a jó kis beszélgetéssel összekötve..., hát bizony szuper napotok lehetett. Sok ilyen jó napot kívánok Neked!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony szuper nap volt. Kár, hogy Bogi nem lakik közelebb. Voltunk benn az öregotthonban is, és a főnöknőm látva mennyire örülök Boginak, megkérdezte tőle, hogy nem akar-e Kemencére költözni? :-)

      Törlés
  3. A kavicsfestést csinálhatnád sorozatban is - és alkalomadtán vihetnéd (küldhetnéd) vásárba, búcsúba - biztos vagyok benne, lenne rá vevő. Nagyon jól sikerült alkotások.
    Az ilyen nyáresti sütögetős-beszélgetős-holdnézős éjszakák oly ritka ajándékok az ember életében - meg kell nagyon becsülni hogy "nehéz időkben" legyen mire visszagondolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azt hiszem már annyi ilyen meg ehhez hasonló dolgok kaphatók vásárokban, hogy nem biztos, hogy lenne értelme. Én magam meg nem is tudok ilyen vásározásra időt szánni. A fonott cuccaimmal amúgy meg próbálkoztam régebben, de abból se sok lett.
      A sütögetés valóban nagyon klassz volt, Bogitlan hosszú hétköznapokon majd igyekszem rágondolni. :-)

      Törlés
  4. Ez aztán egy gazdag, játékos, tartalmas nap leírása! Nyaralás a javából. :) Hasonló jókat kívánok! :)
    Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is kívánok magamnak még sok ilyet Bogival! :-)

      Törlés

Web Statistics