2020. január 22., szerda

Pipulka és a nesszeszer





Reggel bevágódtam az öregotthonba és elkezdtem írni az adminisztrációt. Rám nézett a mellettem ügyködő Etike és csodálkozva kérdezte:
-Ki vagy festve?
-Éééén???-kérdeztem vissza szinte felháborodva.
-Pedig mintha ki lenne húzva a szemed meg itt alul is....
Hirtelen belém fagyott a "felháborodás, mert mint a villám sújtott le az eszmélés:
-Vagyis, hogy izé....
Előző este kezembe akadt a nesszeszerem amiben a hatalmas mennyiségű és úgy tíz évente egyszer használt sminkes cuccaim vannak. Olyan poros volt, hogy úgy döntöttem kipakolom és kimosom. Na ha már így döntöttem, átnéztem a készletet, jó-e még belőle valami. Találtam avas rúzst ami ragadt mint az egérragasztó, azt ki is hajítottam. A szempillaspirál nagy csudálkozásomra még nem volt beszáradva., egy szemhéj festéket sikeresen leejtettem és darabokra hullott. No jó, a következő tíz esztendőre megint elleszek, a nesszeszer ment a mosógépbe, én mentem tovább dolgomra.
Így aztán csak másnap szembesültem vele adminisztráció írás közben, hogy a reggeli mosakodáskor elkentem magamon a még este kipróbált szempillafestéket. :-D
Hát máskor majd jobban meggondolom, mennyire hirtelen háborodjak fel valamin, bruhahaha.
Volt mit hallgatnom utána a kolléganőktől, akik vigyorogva utánozták a hangsúlyomat: Éééén???



13 megjegyzés:

  1. Hihi! Ezt elképzeltem 😊
    Most lebuktál 😉

    VálaszTörlés
  2. Nekem sem különb a hozzáállásom, valamikor rábeszélt a keresztlányom, hogy vegyek ilyen kenceficéket, de csak nem szoktam rá. Szerintem ez fiatalon kezdődik, és még az sem biztos, hogy idősebb korban is használják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van aki egész életében sminkeli magát, mert úgy szokta meg, van aki csak fiatalon és van a mi kategóriánk, hahaha.

      Törlés
  3. :-) Én már rég kidobáltam ifjúkori hiúságom emlékeit....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a röhej, hogy én fiatalon egyáltalán nem kenceficéztem magam, talán akkor vettem ezeket a cuccokat, mikor a fodrászatban dolgoztam. A következő tíz évre még elfér, nem egy nagy csomag bruhahaha.

      Törlés
  4. Mikor még fiatal voltam, kencéztem ám magam 😄 manapság már - így megcsendesedve - nagyon ritkán sminkelek (színház, buli) , de azt veszem észre, hogy baromira idegesít 😄 azt szoktam mondani, szíííp vagyok én csak úgy natúr is 😄😄😄😄

    VálaszTörlés
  5. kb jó 10-12 évvel ezelőtig nem is tudtam hogy van " sminknélkülisélet".Soha nem mentem sehova, még boltba se, smink nélkül...Aztán jött a szememre a betegség...Azóta nem volt smink a szememen...és jéééé,,,, jó vagyok igy is..
    Van még belőle...emléknek,sajnáltam kidobni, bár nem tudom mire tartogatom.
    Biztos Te is láttad, hogy milyen amikor a "sztárok sminkkel és smink nélkül vannak...NNNa azért van jó nagy külömbség...
    Apú ki nem állhatta az ilyen sminket és a lakkot, én bizony szerettem, még ifi koromba munkába indulás előtt gyorsan a tússal ép húztam ki a szemem, mikor rám nyitott, hogy mit csinálok még mindig, rögtön abba hagytam, és mentem dolgozni, a munkatársak kérdezték mi a manó, új divat jött, mert egyik szemem ki volt, festve, tússal kihúzva......"Aki szép, az reggel isszép"""..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, persze, hogy van különbség a sztároknál smikkel meg smink nélkül, no persze náluk a fotoshop is nagyon rájátszik. nekem is volt kolléganőm, aki rögtön reggel felrakta a sminket, soha nem láttuk anélkül, tán meg se ismerném csupaszon. Őt úgy szoktuk meg.
      No akkor te is hasonlóan jártál hozzám, mikor csak egyik szemeden virított a tus. :-)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Milyen hibáért Verácska? Nincs itt semmi hiba.

      Törlés
    2. külömbséget írtam a különbség helyett.

      Törlés

Web Statistics