2021. július 29., csütörtök

Édes

 


Kísérletezgetek. Kíváncsi vagyok mennyire lesz majd érezhető a mézben a gyógynövények íze, hatása. Készül majd még kakukkfüves is, csak most kifogytam az akácmézből. Amúgy a virágmézet kedvelem legjobban, de az becukrosodik idővel, itt pedig a látvány is fontos.
10 megjegyzés:

 1. Na, erre én is kíváncsi leszek, remélem beszámolsz majd róla. Levendula, bodza van benne? szerintem van annyira karakteres illatú mindkét növény, hogy fog érződni. Egyébként meg olyan szép így üvegben, benne a növényekkel :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, levendula és bodza. Valóban elég karakteresek, meg a kakukkfű is, ezért gondoltam ezekkel kipróbálni. Ha más nem, hát legalább esztétikailag élmény. :-D

   Törlés
 2. Én is kíváncsi vagyok az eredményre. Itt leszek, mikor írsz róla!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rendicsek! Bár az még kérdéses, lesz-e valami írnivaló róla, hihi.

   Törlés
 3. Ha semmi sem történt (íz vonatkozásban) a mézzel, az is egy hír. De lehet, hogy tényleg átvesz valamit a növények illatából: a bodza is, a levendula is elég karakteres illat. Hogy az íze milyen ? majd kiderül... (Végülis a bodzaszörp milyen finom !) Írd majd meg, mi lett az eredmény.

  VálaszTörlés
 4. Hm, arra tippelnék, hogy az illóolajokban gazdag, aromákkal és illatokkal teli növények érződnek majd a méz ízén. :) Egy már most biztos: gyönyörű a látvány. Szép formájú üvegeket választottál a kísérlethez. :)
  Luca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is remélem, hogy fog valami érződni, csak azt nem tudom ennyi gyógynövény elég-e ehhez az üvegben, vagy jobban meg kellett volna tömni? Az üvegecskék véletlenül ilyen szép formájúak, ezek voltak otthon a lehető legkisebb méretűek, de ez így pont jól sikerült. :-)

   Törlés
 5. A méz cukrosodása nem visszafordítható? (nekem úgy rémlik, hogy gyerekkoromban a cserépkályha közelében tartottuk a cukrosodott mézt és "kiolvadt" magától pár óra alatt)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is fel szoktam tenni a cserépkályha tetejére és ott szépen kiolvad, de most a növények miatt olyan mézet akartam eleve választani, aminél ez nem történik meg. Amúgy engem nem zavar a becukrosodott méz, úgy is bele lehet tenni a teába, vagy rákenni a kenyérre. :-)

   Törlés

Web Statistics