2024. június 10., hétfő

Országos átlagon felül

 


Büszke vagyok a falucskámra. Tegnap a lakosaink 61,8 %-a ment el szavazni.  

Szép!



4 megjegyzés:

  1. Minden rosszindulat nélkül, kérdés: vajon kire, mire szavaztak?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is megnéztem, mert nagyon kíváncsi voltam. Ez egy roppant fideszes környék, mindig az volt, Rétvári a képviselőnk. Volt olyan is, hogy egyik kolléganőm azt mondta, aki nem fideszre szavaz, az nem is magyar. Ezen azért cseppet kiakadtam. Én már jó ideje nem vagyok fideszes szavazó, most is megkaptam a magamét egyik kolléganőtől, piszkálódott egész nap a szavazás után velem. Nem értem tőlük ezt a hozzáállást, én sem piszkálom őket. És azt sem találom túl etikusnak, hogy az öregeket, akik még szavaznak, irányítják, hogy mit ikszeljenek, mert ugye egy csomóan már demensek meg hasonló. Meg amikor aláírásokat gyűjtöttek, akkor is a gyűjtögető ember behozta a listát, hogy írassuk alá velük. Hát én ezt nem vállaltam. Tudom, hogy ennél sokkal nagyobb csalások mennek az országban, de nekem már ettől is forgott a gyomrom. Mert ha belegondolsz, hány ilyen kicsalt szavazat lehet?
      No mindegy, ez kikívánkozott belőlem.
      Gondolom nem a polgármester szavazás érdekel, bár most szerintem a falu szempontjából ez volt az elsődleges.Maradta régi polgi, 3 régi képviselő és lett egy új. Nem vagyok túl boldog, de nem igazán volt felvállalható alternatíva.
      A EP listán 290 szavazatot kapott a Fidesz, Tisza 104, MH 33, MKKP 19, a többi néhányat. Össz. szavazó 783.
      Nálunk volt vármegyei lista is, ott csak 3 párt szerepelt.
      Megmondom őszintén, meglepődtem, hogy ide is elért a Tisza szele, mert a környéken nem kampányolt egy faluban sem, s mint említettem, betonbiztos fideszes környék volt eddig.

      Törlés
  2. Ritka az ilyen őszinte, tiszta ember, mint te vagy.
    Tisztellek, ölellek érte.
    Orsi 😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh, csak szeretnék az lenni, de nem mindig sikerül. :-D

      Törlés

Web Statistics