2013. május 30., csütörtök

Margit nene krumplis lángosa






Én szállítottam belőle az esőben a szomszédoknak és a sógornőjének.
No persze az elsőt nekem kellett megennem, rögtön ahogy kijött a lábosból. Jó meleg volt és ropogós, éppen átfagyott házigondozónak való.
















10 megjegyzés:

  1. Sohasem csináltam még krumplis lángost... majd ha egyszer én is ilyen nénike leszek... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te egy kicsit dudoribb nénike leszel, Julis nene. :-D

      Törlés
    2. Ááá, addig még feleződhetem... :-)))

      Törlés
  2. Nagyon fincsi, még én sem csináltam.... megmondom őszintén szívesebben csak enném. :) Elfogadnék egy ilyen nagyit! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem Margit nenét, nekem is amolyan pótnagyi féle, bár apummal egyidős. Ő még olyan igazi falusi nénike. Itt valahogy később változtak át a dolgok, mint a szülőfalumban. Tán azért, mert távolabb van Pesttől, nem tudom.

    VálaszTörlés
  4. De jó képek, de jó élmény!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az esőben való furikázást kivéve tényleg nagyon az! Ilyen időben csak néhány őrült bicajozik az utcán: a két postáslány, és a két házigondozó. Még a közmunkásoknak sem kell dolgozni.
      De az ilyen élmények valóban gyönyörűek- főleg, hogy be volt gyújtva,hihihi-, és próbálom magamba szívni őket, mert ezzel a nemzedékkel együtt végleg el fognak sajnos tűnni. Szerencsésnek érzem magam, hogy még részesülhetek belőle.
      Mondtam is Margit nenének, ahogy ott kuporogtam mellette a hokedlin, hogy kislánykoromban szerettem így nézni, ahogy anyu gyúrja a tésztát.
      Én meg a Mamás-kredences képedet szeretem nagyon.

      Törlés
    2. Régen olyan természetes volt ilyen helyen lenni, míg élt a nagymamám. Nem is értékeltem igazán. Most már tudom, mit jelentett, keresem is bárhol, ha tehetem. Pedig egyszer volt!

      Törlés
  5. rendben.. de hol a recept.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát erre nincs recept, Ő csak úgy a markával méri a dolgokat. :-)

      Törlés

Web Statistics