2015. július 10., péntek

Hmmm






A cseresznye befőtteim már biztos nem maradnak jövő nyárig a kosárban, mert bekerültek helyettük a sárgabarack lekvárok. :-)






8 megjegyzés:

  1. De guszta...szinte érzem azt a finom barack illatát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is éreztem tegnap este. :-) Igaz két napig bajlódtam vele, mert első nap lepucoltam-fáradt már az ember meló után-, másnak főztem csak meg.
      Cukor nélkül rakom el már harmadik éve. Azóta nekem a cukros már nem az igazi. :-)

      Törlés
    2. én a szilvát teszem úgy el, egész napos főzés után, "megöregszik" :) semmi cukor és tartósítószer...isteni finom.
      Meggyet főztem nemrég ilyen elfőzős módszerrel, de az annyira savanyú volt, hogy muszáj volt egy kevés cukrot beletenni. De tartósító ebben sincs!

      Törlés
    3. Igen, a szilvát eleve úgy szokták, vagyis hát úgy az igazi. Én tepsiben szoktam csinálni, mert munka után nem állhatok ott mellette reggelig. :-D Viszont a tepsishez hozzá se kell nyúlni, ahogy egyik nénim mondaná, amellett még moziba is elmehet az ember. :-) A meggy tényleg nagyon savanyú lenne cukor nélkül, bár lehet sütibe elmenne.

      Törlés
    4. Dehogy állok én mellette egész nap! :) hangyányi olajjal körbekenve a fazék, utána kicsi almaecettel körbelöttyintve, bele a cucc, rá a takarék lángra és elvan ott magának a végéig...Soha nem égett még le így...kb. az utolsó fél órában megkavarom, attól kezdve viszont ott kell állni mellette és vigyázni rá, mert akkor már könnyen odakozmál. Gyönyörűséges, sűrű finomság a végeredmény :)

      Törlés
    5. Óó, akkor az így tök jó! :-)

      Törlés
  2. Mmmm... (szájnyalogatós szmájli) :)

    VálaszTörlés

Web Statistics