2017. október 18., szerda

Papa és a házi gondozás



Apumnak a tavalyi műtétjével előjött a sérve, idén ezt kellett rendbe hozni. Elég komoly volt, több mint három órát dolgoztak rajta a műtőben, ahogy az orvos mondta, úgy kellett összetoldozni-foltozni.  Az orvost egyébként Ács doktornak hívták, s ezt a nevet egy másik, műtétre várakozó bácsika sehogyse tudta megjegyezni, így Fa doktornak nevezte. :-D
Apu elég sokáig volt a kórházban  a seb gyógyulása miatt, de mikor végre kiengedték, én is hazavonultam, hogy vigyázzak rá. Elég fafejű tud lenni, még képes lett volna bicajra szállni, ha nem őrzi valaki. :-D
Nagynénémet-aki szemben lakik apummal- is épp ebben az időben műtötték a térdével, így két helyen is segédkeztem.
Ez volt az idei nyaralásom, erre vettem ki a legtöbb szabit. Egészen felüdítő volt nyolc gondozott helyett csak kettőhöz járni naponta, bár kívánság így is volt bőven, hehehe. Nem múlt el nap, hogy ne kellett volna vásárolni mennem, néha elől is, hátul is megpakoltam a  rozoga bicajt, mintha legalábbis egy 8 tagú családnak kellett volna beszereznem dolgokat. Hol a patikába, hol a henteshez, hol a pékhez, hol a zöldségeshez, hol a virágoshoz, hol a postára, hol simán a boltba küldtek., de leginkább több helyre egyszerre.





Főzni csak első nap főzhettem, utána már apu vette kézbe a dolgokat, ez neki a fő tevékenysége és hobbija is egyben.
Viszont azt hiszem még abban az egy esetben sem bízott háziasszonyi tudományomban, mert mire felkeltem, már mindent gondosan előkészített. Meséltem is röhögve a tesómnak az esetet, aki megemlékezett róla, hogy anyu pontosan így készítette neki elő a dolgokat, mikor először kislányként önállóan szeretett volna főzni.
Hát szóval ennyit néz ki belőlem az én drága egy apukám. :-D






10 megjegyzés:

  1. Ez milyen aranyos már, hogy így előkészítette..! Mi volt a menü: paradicsomleves?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talált, süllyed! :-D A csirkecombokat már berakta sülni, nekem ahhoz csak a rizsit meg a répát kellett megfőznöm. :-)

      Törlés
  2. Biztosan többet néz ki belőled,csak nagyon nehéz elfogadni a gondozást. Minél hamarabbi gyógyulást kívánok neki!
    /egyébként én is így készítettem elő a cuccokat a gyerekemnek.:) /a fotóról ugrott be..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy nehéz, neki meg aztán főleg. De tavaly azért elfogadta,hogy főszögesek, mert gyengébb is volt, meg marha diétásan ehetett csak és igaziból nagy étvágya se volt.
      Érdekes, én a nővéremmel ellentétben csöppet sem vágytam gyerekkoromban főzni. No nem mintha most annyira vágynék, bruhahaha. :-D

      Törlés
  3. Az a legjobb az egészben, hogy újra tevékeny, ez is jelzi, megerősödött/megerősödik teljesen!! Örülni kell, hogy ilyen kis aktív, lehet dorgálni szelíden, úgyis csak vigyorogni fog rajta :)
    Teljes gyógyulást kívánok Neki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az nagyon vagány, hogy tevékeny. neki olyan öröm a főzés, és ez tök jó!
      Szelíden dorgálni??? Ha-ha-ha, látszik, hogy nem ismered apumat. :-D Nem vigyorog, szabályosan kiröhög, és csak mondja a magáét. :-D Nincs apelláta.

      Törlés
  4. jaj, az a bicaj, annyira cuki, a gyerekkorom jutott eszembe, nekünk is pontosan így volt ráhúzva egy svájci sapka az ülésre, csak sötétkék volt :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?? De már az a sapka is tök szakadt rajta. Ez még anyu bicaja volt, most ezt használja apu. vagyis nagyon remélem, hogy még nem használja. :-D
      Amúgy nekem is van a szolgálati járgányomra sapi húzva, igaz egy modernebb thermo, de már kopottnak elég kopott és tökre kifakult.

      Törlés
  5. Be kell valljam én is efféle "előkészülő" vagyok. Amikor főzök, vagy sütök, szeretem, ha minden a kezemügyében van, és nem kell a (2 m2es :-) ) konyhámban rohangálni....
    Amúgy meg látod, az élet néha milyen jő rendező ? Két embernek is szüksége volt egyazon időben a segítségedre. És én tudom,- még ha néha fárasztó is,- de segíteni nagyon jó dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, magamnak én is előkészítem, de apu ahelyett, hogy pihent volna, korán felkelt, hogy így kirakosgassa, meg a csirkét berakja sülni. Mondta is, hogy na most már lefekszem, mert elfáradtam. :-)
      Hát milyen igazad van, az élet tényleg jó rendező, és valóban jó segíteni, szívesen bicajoztam bármerre is küldtek. Nagynéném ajánlgatta az elektromos bicaját, de én ragaszkodtam ehhez az ósdi pedáloshoz. :-)

      Törlés

Web Statistics