2018. július 11., szerda

Bőség



Tavaly nagyon csúfos esztendő járt a kertre a hatalmas mínuszokkal és a húsvéti hóeséssel.
Idén úgy néz ki bepótolja a Teremtő sokszorosan. Hála neki!

















































17 megjegyzés:

  1. De gyönyörűek és egészségesek!És ezt a nagy kertet egyedül gondozod?
    Mit csinálsz ennyi gyümölccsel?Pálinkát?:)Befőttet?Lekvárt?
    Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ennyi gyümölcs máskor nem volt, de most tényleg kipótolódott a tavalyi szűkös esztendő. :-) Eddig sárgabarack lekvárt főztem, most már kezdem az őszibarack befőttet, de roskadásig vannak azok a fák is. Valószínű abból is lesz lekvár. Már az üvegeket sem számolom, beleuntam. Éjfélekig fenn vagyok, mert csak kisebb adagokban főzöm. Pálinkának is gyűjteném, de sokba kerül a kifőzetés, arra nem futja. :-D

      Törlés
    2. Ja, és igen, egyedül gondozom, de hála Istennek a fiam már a fűnyírást átvette tőlem, az is nagy meló. 300 négyszögöles a kert.
      Nagyon szeretek metszegetni meg ilyesmi. Főleg a szőlőt élvezem csinálni.

      Törlés
    3. Minden elismerésem.Micsoda energiáid vannak,azt hiszem erre születni kell:). Nem szokott a derekad megfájdulni?
      Itt az alföldön(fogalmam sincs hogy ezt nagybetűvel kell e írni:))nem volt jó sárgabarack termés, egy-két üveggel tudott betenni anya lekvárt, én nem is főztem.Aszalni kellene ezt a sok gyümölcsöt...bár nem tudom egy aszaló gép mennyit fogyaszt.
      Mariann

      Törlés
    4. Áá, nincs nekem sok energiám, inkább pont irigylem azokat, akinek van. Pl. nekem rengeteg alvásra van szükségem, sosem tudok korán kelni. A derekam meg hogyne fájna, én sem vagyok kivétel. :-D És a háztartásban amúgy meg roppant rendetlen vagyok, sokkal jobban szeretem a kertet. A kert elég szép, de nem annyira, mint szeretném. Aszalni is szoktam, de most arra már nincs energiám, és mivel nálam hagyományosan, napon megy, most a sok esővel ez se működne.

      Törlés
  2. Pipulka, még ránézni is gyönyörűség. Katalógus szépségű :) a sárgabarack különösen nyálcsorgató, imádom, gondolatban jól megdézsmáltam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az utolsó fa a három közül. Sajnos az elsőn már akkor rohadt, mikor még be sem érett, de azért így is sokat el lehetett belőle rakni.Az apróbb fajta. Ez a legszebb fa. Már hordtam a nénijeimnek belőle enni mindegyiknek, szomszédoknak, három ismerősnek adtam lekvárnak főzni, szóval tényleg hihetetlen mennyiség pedig csak lemosó permetezést kapott tavasszal, azt annyi.

      Törlés
  3. Hű, de jól néz ki! Imádom a sárgabarackot. Felénk biztos nem ilyen jó a termés, mert nagyon drága: 700Ft körül van kilója.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, úgy hallottam másfele nem jó. Nem tudom én mivel érdemeltem ki. :-) De hogy tavaly egy üveg semmilyen lekvárt nem bírtam eltenni, az is biztos.
      Most már a tesómról is nekem kell gondoskodnom, apunk már nem főz be sajnos.

      Törlés
  4. Nálam az idén 2 azaz kettő szem sárgabarack termett a fán az idén.))) Viszont az almafa szépen hozza a termését, idén először. Én is csak lemosópermetezni szoktam a fákat.
    Nagyon szép minden termésed.
    A lányoméknál is a kajszi idén kb. 10 szemet termett, tavaly pedig roskadásig volt a fán, szerencsére jó sok lekvárt csináltunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kajszi ilyen. Általában csak két évente terem. De nekem tavaly amúgyis elvitte a fagy.

      Törlés
  5. Katici, menj ki Danicra, ott a befőzni-való 490. Tény, a piacon nagyon drága...Igen Pécs környékén idén nincs kajszi, barack is kevés. Pipulka, a fád ágait talán alá kellett volna támasztani, ennyi termés láttán jó, hogy nem törtek le. A befőzés meg ugyan nagy munka, de milyen jó télen a saját lekvár. És nem lesz minden évben ennyi mindenből, a lekvár meg eláll.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, eláll, nekem is van több éves lekvárom. De a kajszi nem nagyon szokta kibírni sokáig, az a legkelendőbb. :-)
      Úgy láttam nem kell alátámasztani, sok potyogott is le belőle közben.

      Törlés
  6. Valóban katalógus szépségű, ahogyan Orsi írta. Gyönyörűség a szemnek. A munka viszont, amivel a befőzés jár, az igencsak embert próbáló.
    Tudtam, hogy nem feledkeznél meg a "nénijeidről", akiknek el tudom képzelni az örömét, amikor ilyen gyönyörű gyümölcsökkel jelensz meg a körükben.
    Azért kaptad ezt a nagy termést, mert szeret Téged a JóIsten! És mert megérdemled!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy! Úgy megmelengetted most reggelre a szívemet a kedvességeddel. Rám is fért alaposan. Köszönöm szépen! :-)

      Törlés
  7. Gyönyörűség a kerted, a termésed. A Teremtő kreativitásán, fantáziáján mindig elcsodálkozom. Nálad most megmutatkozott a legjava! Többedszerre jövök nézegetni a fotóidat. :)
    Befőzni csak akkor lehet, ha van miből, idén megtöltöd a kamrapolcokat. :) Bár biztos gyorsan elfogy, mert valószínűleg olyan finom a gyümölcsöd, mint amilyen szép mosolygós. Nagy elismerésem a kitartó munkálkodásodért! :)
    Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igyekszem töltögetni, de megmondom őszintén sokszor már nincs kedvem neki állni, mikor haza esek a melóból. De azért telnek a polcok. :-D
      Köszönöm, hogy itt jártál kedves Luca!

      Törlés

Web Statistics