2019. május 15., szerda

Zöld Menedékből zöld kertbe, zöld erdőbe

Régóta fontolgatom, hogy izgő-mozgó, folyton játszani akaró, túramániás Hubám mellé hozok egy barátot, s ha már így alakult, az a barát olyan legyen, akinek örömet tudnánk szerezni egy saját otthonnal. 
Május 1-én Vácott jártam a Zöld Menedék Állatvédő Alapítványnál, ahol egy végtelenül kedves fiú fogadott és türelmesen, segítőkészen végig mutogatott mindent, mindenkit.
Persze a kenneleket járva az ember az összes lakót szeretné haza hozni, és nehéz a választás, jaj, de milyen nehéz. 
Végül már csak két kutyi maradt a jelöltek közül, akiket a kedves fiatalember kieresztett, hogy megnézhessem őket egy nagyobb téren szaladozva, ne csupán a rács mögött. A nagyobbik, Hunor nevezetű  rögtön barátkozott, futkározott, a kisebb Ügyes viszont csak megszeppenve állt mozdulatlanul és lapított. Lehajoltam hát hozzá, hogy simogassam, de még így is nagyon félénknek tűnt.
Hamar eldőlt a kérdés, mert ahogy felvettem és megöleltem a fekete gubancot, azonnal beleszerelmesedtem. Hunornak amúgyis kezelés alatt volt a szeme, így még nem állt teljesen készen a gazdához költözésre.
Megírtuk a szerződést és indulhattunk is haza. Csupán az oltás és chip árát kellett kifizetni, de én valamivel több pénzt hagytam ott, jó helyre került. 
A kutyus továbbra is félősnek tűnt, az autóhoz is az ölemben vittem, s hihetetlen nyugalommal, csendben üldögélt egész úton a lábaimon. Nem ehhez vagyok szokva, bruhahaha, hisz Hubának fél pillanat nyugta sincs, majd kidönti a kocsi oldalát. Persze valahol érthető, hisz a járgányt összeköti a túrázással, fél lábbal már az erdőben van, míg az úton gurulunk.
Kíváncsian vártam, hogy fognak egymásra reagálni az új lakóval. Huba roppant játékos, barátkozós, felőle nem aggódtam, de a jövevény annyira csendben volt egész úton, hogy izgultam, nem fog-e halálra rémülni, ha ugra-bugra ebem ráront.
Az autóból kiszállva újra ölben vittem be a kertbe, s amint leraktam a fűbe, némi szaglászás után pisilt egyet. El voltam ájulva. Ilyen jól nevelt, illedelmes kutyust, nimáá! Nem brunyált véletlenül se az ölembe, megvárta míg újra föld közelbe kerül.
A barátkozással sem adódott gond, nem sok ismerkedés kellett, úgy tűnt nincs semmiféle ellenségeskedés vagy rivalizálás.
Aztán az új lakó bátran bejárta az udvart, elindult felfedezni a hatalmas kertet, nem gyulladt be, nem mulyáskodott egy percig se. Csak néztem ámulva. Mintha nem is ő lett volna, aki a menhelyen még simiért se akart sorba állni.
Egyedül a házba nem mert bejönni. Megállt a küszöbnél és nyüszögött. Ki kellett érte menni, és ölben behozni, mert semmiféle csalogatásra nem volt hajlandó beljebb merészkedni. De ez is csak eddig tartott, utána már teljesen természetesen beszaladt ha épp úgy adódott.
Azóta megállíthatatlanul tart a játék, a birkózás, mindkét kutya tiszta nyál, és lihegnek mint akik lefutották a maratont.Gyere  öcsi, birkózzunk!
Kicsi a bors, de erős

Klassz ez a zöld fű!
A kert felfedezése


Na látjátok, van itt hely mindenkinek a szivacson!Elég jó ez a kéró, asszem maradok!
23 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos az új Társad. Hosszú, boldog, egészségben eltöltött éveket kívánok Nektek, immár hármasban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönjük, Éva! :-) Remélem úgy lesz.

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Igen-igen, ő sem maradhat ki, mivel szintén nagy állatbarát. :-)A nevet is közösen találtuk ki az új kutyusnak.

   Törlés
 3. Ó, hogy irigyellek... Ha újra kezdhetném az életemet...de hát majd meglátjuk, sikerül-e...mert akkor csak kutyákat akarok magam körül látni... Boldog kutyákat!
  Egyébként, ha nem ismernéd, ajánlom bekukkantásra ezt a blogot:
  http://nagyberkizsaci.blogspot.com/
  Sok boldog, szép, örömteli, kalandos túrázást kívánok nektek !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Fodorka, a kutya hihetetlen jó társ. Egy boldog kutya pedig bennünket is boldoggá tesz. Rengeteg a bosszúság is, Hubával is meg kellett küzdenünk a közös létért, de megéri!

   Törlés
 4. Ohh, de gyönyörű kutyus <3 Hubát már megcsodáltam párszor, de ez a kis bozontos gömböc nagyon szeretni való :)
  Legyen olyan aranyos, hűséges kísérőd, mint Huba!

  Sok szép túrát tegyetek meg a zöld erdőben, zöld mezőben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon-nagyon szeretnivaló! Ezt éreztem meg mikor magamhoz öleltem. Persze mind szeretnivaló, de valahol a sok kutya közül az ember ha figyel, megtalálja azt, aki az övé. Kiválasztják egymást akik összetartoznak.

   Törlés
 5. Olyan jó, hogy újra írtál..!

  VálaszTörlés
 6. Olyan Bozó féle kutyus...Emlékszel még rá :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan! Csak nem vaksi. De Bozó is szerencsés flótás volt, amiért haza cipelted. Így igazán szép öregség adatott neki. :-)

   Törlés
 7. Micsoda kócos gyönyörűségre találtál! Szerencsés lurkó. :) Huba nem tétovázott azon, kell-e neki egy "tesó", vidám birkózóbajnokságot rendeznek :) Sok örömet, kirándulást, játékot együtt mindannyiótoknak! Remek család az, ahol mindenki mindenkit szeret. :)
  Luca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak a cica menekül egyedül, aggódom is érte, mert napok óta nem jött haza, pedig ő a fiam imádottja.

   Törlés
 8. A macskával is egyeztetni kellett volna.. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, de Hubával jól kijött, nem gondoltam, hogy baj lesz.

   Törlés
 9. Jó kis játszótárs Hubának, de neked is, csak mi lesz a túrákon? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon remélem, hogy szeretni fogja a túrázást is a kis vakarcs.A menhelyen kértem a fiút, hogy olyan kutyákat mutasson, akik fürgék, mozgékonyak, mert nem kanapé kutyát szeretnék. :-D

   Törlés
 10. De kis bohókás feje van, nagyon aranyos.)
  Olyan jó a fotó ahogy magadhoz öleled, tele szeretettel.)
  A legjobb helyre került!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is oda vagyok a kis bozontos fejecskéjétől. :-) Ma is kinn hevertem a szivacson, bár már hűvös volt, de Huba a lábamhoz simult hosszában, a kicsit meg öleltem magamhoz. Teljesen elalélt, lábai az égnek, még a szájacskája is kinyílt, ahogy elszunyókált a karomban.Így jobbról, balról melegítettek a borús idő ellenére. Nagyon szeretnivaló kis jószág, örülök, hogy hozzánk került. :-)

   Törlés
 11. Magamelé képzeltem, ahogy ott fekszetek a szivacson, és szinte érezni lehetett azt a szeretethullámot, amit egymásnak adtatok, ill. adtok az életetek minden egyes percében. Csodálatos szimbiózisban éltek, lelket simogató.) Hatalmas bizalommal van feléd, ha elalélva a lábai az égnek meredtek, és így szunyókált.

  VálaszTörlés
 12. A cicád kiengesztelődött? Sajnos megbántódhat, megijedhet, mielőtt rendeződne a helyzet, és megérthetnék mind, hogy családtagok.
  Szőrmók menedékes kutyusod otthon érzi magát, ahogy olvastam, mennyire ellazul melletted. :) Hatalmas öröm biztonságot adni egy hányatott sorsú életnek, elismerésem, hogy menhelyről választottál! :)
  Luca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cicus lassan-lassan szokja a helyzetet. De inkább egyelőre nagyrészt az ablakon át közlekedik, nem az udvaron keresztül :-)

   Törlés

Web Statistics